Slika nije pronađena
Cure i dečke mijenjamo kroz život; mijenjamo čak i prijatelje, ali obitelj nam zauvijek ostaje ista. Upravo zato je tako bitno da se dobro slažemo s članovima svoje obitelji.

Znamo da to nije uvijek najlakše, ali možeš barem pokušati. Nisi ih sam(a) izabrao/izabrala, ali otrpjeti ih moraš.

via GIPHY


1. Budi svjesna da imaš samo jednu obitelj – i da biste funkcionirali, morat ćete raditi hrpu kompromisa, ali, realno, kada ćeš jednog dana živjeti s cimericom na faksu ili s mužem, isto te čeka. Ne postoji nitko na svijetu s kim će ti život biti samo 'med i mlijeko'. Zato se počni navikavati, a ako je netko vrijedan truda, to su tvoji roditelji.

2. Nauči se praštati – tvoji te roditelji sigurno nikad neće povrijediti namjerno i ako te kažnjavaju, kude ili rade nešto naizgled nažao, rade to kako bi te nečemu naučili. I sestra ili brat će te vjerojatno povrijediti, ali će požaliti zbog toga kad-tad. Zato se nauči praštati.

via GIPHY


3. Nemoj upotrebljavati ružne riječi poput 'mržnje' – riječi nas isto mogu povrijediti i urezati nam se u pamćenje. Izrazi svoje nezadovoljstvo i iskomuniciraj ono što ti je 'podiglo' živac, ali nemoj koristiti ružne riječi.

4. Nabroji do 10 i duboko diši pa onda reagiraj – nikad nemoj reagirati u sekundi jer ćeš se prenagliti, radije 'ispeci pa reci'. Nakon što se smiriš (barem donekle) reci ono što moraš i ako osjetiš da se ponovno u tebi stvara 'vulkan' jednostavno se makni.

via GIPHY


5. Popuni svoj raspored obavezama – ako imaš puno izvannastavnih aktivnosti i bogat društveni život, bit ćeš manje kod kuće i, logično, manje se svađati s članovima obitelji. Možda ćete se i više zaželjeti jedni drugih kada ćete se manje vidjeti.

Kao što znaš, konkretan recept ne postoji, ali ovi savjeti mogli bi ti pomoći da konačno nađete zajednički jezik i učinite suživot ugodnim. Sretno vam bilo!

Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.
Pročitajte još:

[ANKETA] Najstariji brat ili najstarija sestra uvijek su u najlošijoj poziciji – istina ili ne?

Baš poput Kardashianki: Stvari koje rade super povezane obitelji

Ljubav i starci - kako uvjeriti mamu da zavoli tvog dečka (ili ga barem prihvati)

Obitelj Odnosi roditelji Braća sestre starci

Još vijesti