Slika nije pronađena
Kažu da je izgubiti prijateljicu teže nego prekinuti s dečkom, u što smo se i mi uvjerile. Ako si i ti ikad izgubila frendicu, onda znaš koliko je to loš i ružan osjećaj.

Međutim, prijatelji su netko tko nam treba cijeli život. I da, normalno je da se frendice s vremena na vrijeme posvađaju, ali kako vratiti propalo prijateljstvo?

1. Razmisli o razlozima zbog kojih ste se posvađale
Prije poduzimanja ikakvih daljnjih koraka, moraš vašu svađu raščistiti sama sa sobom. Najprije moraš biti svjesna toga što se dogodilo i uopće skužiti zašto ste se toliko posvađale. Definirati problem najvažnija je stvar. Ako za vašu svađu postoji itekako opravdan razlog, pokušaj ga riješiti - ako ikako možeš.

via GIPHY


2. Pripremi se na preuzimanje odgovornosti

Budi spremna ispričati se, ako si ti ta koja je kriva za svađu između tebe i najbolje frendice. Tajna uspješnog prijateljstva je u tome da uviijek možeš reći 'oprosti', čak i onda kad za to i ne postoji neki poseban razlog.

3. Razmisli što ćeš reći frendici kod pomirbe
Bilo bi dobro da prije susreta s frendicom dobro razmisliš o tome što ćeš joj sve reći. Kad se napokon nađete, budi nježna, imaj suosjećanja i obavezno izbjegavaj bilo kakvu svađu. Govori smirenim tonom i nemoj ni slučajno vrijeđati frendicu, tako je sigurno nećeš uspjeti vratiti.

via GIPHY


4. Daj joj prostora
Tvojoj frendici treba vremena da razmisli o svemu i bude sigurna u to želi li ili ipak ne želi obnoviti vaše prijateljstvo. Navaljivanjem, neprestanim zivkanjem i slanjem poruka samo ćeš je još više udaljiti od sebe. Pusti je da se smiri, dođe k sebi i sama odluči je li spremna pomiriti se s tobom.
5. Reci joj što osjećaš
Najvažnije od svega je da budeš iskrena, a svojoj frendici otvoreno kažeš da te povrijedila ili ti smeta nešto što je napravila. Kako će inače znati da ti to smeta? Uostalom, ako ne možeš biti iskrena pred svojom frendicom, pred kim onda uopće možeš?
6. Suzdrži se od prebacivanja krivnje
Čak ako misliš da je tvoja frendica ta koja je zeznula, reci joj to na pristojan način, a nemoj samo prebacivati krivnju. Navjerojatnije ste jedna i druga pogriješila pa stvarno ne bi bilo fer da za sve optužiš nju. Nitko od nas nije savršen i svatko s vremenom na vrijeme može pogriješiti.

via GIPHY


7. Javi se prva
Želiš li se pomiriti s frendicom i spasiti vaše prijateljstvo, nemoj predugo čekati. Daj joj nekoliko dana da razmisli o svemu i zatim je nazovi. Ispričaj se, zamoli je da se nađete i pokušaj popraviti odnos između vas. Nemoj čekati da se ona javi tebi jer možda i tvoja frendica razmišlja na isti način. Nemaš pojma koliko se prijateljstava raspalo samo zato jer su se frendice prestale javljati jedna drugoj.

8. Razgovarajte o stvarima koje biste željele popraviti
Ovaj razgovor možda neće biti ugodan, ali će sigurno pomoći da vaše prijateljstvo bude još čvršće i kvalitetnije. Budi spremna promijeniti svoj odnos prema frendici, isto tako kao što će ona biti spremna to napraviti za tebe. Samo tako možete vratiti vaše prijateljstvo.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitajte još:

Razlika između frendica i BFF – što nju čini toliko posebnom?

Je li se ovo dogodilo i tebi? Što napraviti kad ti najbolja frendica postane najbolja neprijateljica?

Reci STOP: Iako ste super, ove stvari nisi dužna napraviti za svoju frendicu!

Prijateljica bff savjeti pomirba

Još vijesti