Slika nije pronađena

Kroz naš život prođe mnogo frendova; neki od njih su zabavni, neki pouzdani, neki otkačeni, ali na kraju se računaju samo oni koji zauvijek ostanu.

Zato postoji razlika između poznanika ili frenda i pravog prijatelja. Iskreno, pravo i dugotrajno prijateljstvo ne pronalazi se lako i njegova vrijednost je neprocjenjiva. Zašto? Zato što samo najbolji prijatelji mogu shvatiti našu sreću i radost, ali i tugu i jade. Evo zašto volimo naše najbolje prijatelje!

# Možemo ih nazvati u bilo kojem trenutku, nebitno o čemu je riječ. To ne znači da ih trebamo zvrckati u 3 ujutro radi gluposti, ali ako smo nesretni, tužni ili u problemu možemo ih nazvati i biti sigurni da će podići slušalicu kako bi nas saslušali.

# Može proći dosta vremena da se ne vidimo, ali kada se susretnemo, sve se nastavlja upravo ondje gdje je stalo. Nema objašnjavanja, zadrške, ljutnje ili udaljavanja. Kada si s nekim toliko blizak, mogu proći i godine da se ne vidite, ali se u vašim srcima ništa neće promijeniti.

# Pored njih možemo plakati i ne sramimo se pokazati emocije. Čak i ako nemaju riječi utjehe, oni će sjediti pored vas kako se ne biste osjećali usamljeno.

# Njih zovemo kako bismo podijelili dobre vijesti! Znamo da će im biti drago zbog nas pa zašto im ne bismo uljepšali dan? Sreća je jedina stvar koja, kada se dijeli, zapravo se umnaža.

# Iskreni su i znaju kako nas spustiti na zemlju. Ponekad trebamo realno mišljenje, a tko nas može bolje savjetovati nego najbolji prijatelj.

# Sve želi podijeliti s nama – nije važno radi li se o komadu odjeće, zadaći ili sendviču. Najbolji frendovi uvijek se brinu za nas i nesebično dijele sve što imaju s nama.

# Kada ocijene krenu nizbrdo, oni su tu da nam pomognu u učenju. To naravno vrijedi ako je vaša najbokja prijateljica bolja učenice. Čak i ako nije, važna je dobra namjera koju treba cijeniti.

# S njima možemo komunicirati bez riječi – dovoljan je jedan pogled. Toliko se dobro poznamo da je naša komunikacija na granici s telepatijom!

# Oni nas pokušavaju oraspoložiti kada nam je dan totalni promašaj. Pričat će gluposti, izvoditi vratolomije i gluposti samo da nam izmame osmijeh na lice. Hoće li im to poći za rukom – e to je već druga priča.

# Pored njih možemo biti čudni. Tj. točno onakvi kakvi jesmo. Oni znaju sve naše uvrnute navike, male tajne i čudne rituale i ne gledaju nas zbog toga drugačije.

Foto: Instagram
I.N.

najbolja prijateljica

Još vijesti