Slika nije pronađena
Ima nekih stvari koje ti tvoji roditelji sigurno stalno govore, a te stvari baš i ne drže vodu. Donosimo ti 10 najčešćih laži tvojih staraca, a neke će te itekako iznenaditi.

1. 'Možeš biti što god želiš'
Naši roditelji stalno nam govore da možemo biti BAŠ sve što želimo, ali nije li to ipak malo pretjerano? Ovo je okej motivacija, ali nije potpuna istina.

via GIPHY


2. 'Izgled nije važan, bitno je ono što je iznutra'
Roditelji nam samo žele sve najbolje zato je sasvim normalno da će nam reći ovu rečenicu kad se idući put požalimo da ne izgledamo onako kako bismo htjeli.

via GIPHY


3. 'Progutaš li žvakaću gumu, ostat će ti u trbuhu sedam godina'
LOL, ovu foru barem je jednom izjavio svaki roditelj. Naravno da gutanje žvakaće gume nije zdravo i teško je probavljivo, ali sedam godina?! Ipak malo 'too much'.

via GIPHY


4. 'Ako još jednom napraviš ovu grimasu, lice će ti ostati takvo'
Sigurno su i tebi barem jednom starci rekli ovakvo nešto. Iako to nije istina, nije lijepo raditi grimase pa ih ttly podržavamo u tome.

via GIPHY


5. 'Oslijepit ćeš od previše gledanja tv-a'
Naravno da se to neće dogoditi, ali tvoji starci znaju da predugo buljiti u ekran nije zdravo, a ako će te ovakva stvar natjerati da malo ugasiš tv, ima smisla.

via GIPHY


6. 'Ne moraš pobijediti, važno je sudjelovati'
Nitko od nas se ne osjeća dobro kad gubi, pa nije ni čudno što nam ovu rečenicu naši roditelji stalno moraju govoriti. Lijepo je sudjelovati, ali zašto se uopće natjecati ako ne postoji ni najmanja šansa da pobijedimo?!

via GIPHY


7. 'Tko se tuče, taj se voli'
Sigurno još od vrtića možeš čuti ovu legendarnu izjavu 'tko se tuče, taj se voli!' Nažalost, moramo ti reći da to nije istina i da su ti starci lagati kad su ti govorili ovakve nebuloze.

via GIPHY


8. 'Plivanje nakon jela uzrokuje grčeve'
Hmmm... Možda ste dosad čak i vjerovali u ovaj mit, ali izgleda da ipak nije istinit. Naime, plivanje nakon jela ne uzrokuje grčeve ni bolove u trbuhu, koliko god nas naši roditelji odmalena pokušavaju u to uvjeriti.

via GIPHY


9. 'Od kave će ti narasti rep'
LOL, za ovo smo sto posto sigurni da se ne može dogoditi. :D

via GIPHY


10. 'Izađeš li iz kuće s mokrom kosom, prehladit ćeš se'
Istraživanja su pokazala da čak 40 posto roditelja ovo govori svojim tinejdžerima. Stvar je u tome da prehlada i mokra kosa uopće nemaju veze jedno s drugim. Prehlada se javlja zbog djelovanja bakterija ili virusa, što se zbog mokre kose ne može dogoditi.

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

OMG Devet loših navika na kojima možeš 'zahvaliti' svojim roditeljima

Pitali smo vaše roditelje i dobili odgovore – evo što bi poručili sami sebi da su sada ponovno u tvojim godinama

Ne slažeš se s roditeljima? Pet savjeta kako izbjeći stalne svađe sa starcima

roditelji laži savjeti

Još vijesti