Slika nije pronađena

Za majku troje djece, Jules Pomerance, posve je uobičajeno da nakon tuša gola prošeta pred svojom djecom. Iako bi takav prizor mnoge zatekao, njenoj obitelji posve je normalan.

Jules i njen suprug Nigel prakticiraju 'slobodniji' odgoj i ne vide ništa loše u golotinji. Budući jedan od njihovih sinova ulazi u osjetljive tinejdžerske godine, neki su im sugerirali da je vrijeme da izmijene svoje navike.

'Ako se mene pita, golotinja nema veze sa seksom stoga ne vidim razlog zbog kojeg bismo se sad počeli odijevati. Da moj sin zatraži da se odjenem, učinila bih to. Dok god on ne vidi problem u tome, ne znam zašto drugi vide' objasnila je Jules dodavši da ona vjeruje da će na ovaj način barem, ako ništa drugo, smanjiti pretjeranu 'seksualizaciju' djece kroz medije.

'Jedan od razloga zbog kojih ne želim odustati od golotinje jest to što se moja kćer prošle godine počela brinuti zbog svojih 'predebelih bedara'. Bila sam prestravljena kada sam to čula i pokušala sam joj objasniti da ljudi dolaze u svim veličinama i oblicima te da nitko ne izgleda poput modela u časopisima. Ja imam ožiljke od carskog reza i strije i želim da moje kćeri to vide i shvate da tako izgleda normalno žensko tijelo – nemam se čega sramiti' rekla je odlučna mama.

Znanstvenici su podijeljeni oko ovog pitanja; neki tvrde da djeca izložena golotinji svojih roditelja ostvaruju bolje emocionalne i seksualne odnose kasnije u životu, a drugi kažu da su takva djeca popustljivija po pitanju seksualnosti te sklonija promiskuitetu.

Neki od stručnjaka ne slažu se s mamom u tvrdnji da 'golotinja nema veze sa seksom': 'U našoj kulturi golotinja je vrlo seksualna stvar uz koju se vežu tajanstvenost i uzbuđenje' objasnila je psihoterapeutkinja Margaret Ramage.

Što vi mislite o ovome? Je li normalno i prihvatljivo da roditelji hodaju goli pred djecom ili vam je takva situacija posve nezamisliva?

Foto: Photoexpress
Izvor: DailyMail
I.N.

golotinja Obitelj tinejdžeri

Još vijesti