Slika nije pronađena

Da, znamo da ni s tvojim roditeljima nije uvijek lako, ali neke stvari koje radiš (i to stalno!) s razlogom ih živciraju. Evo koje su to...


1. Kad preglasno slušaš glazbu.

Svi se mi volimo opustiti uz našu omiljenu glazbu, ali ako si navikao/la svoje najdraže pjesme slušati ultraglasno, budi siguran/a da to tvoje starce užasno živcira. Ne možemo reći da ih ne razumijemo! Drugi put stavi slušalice i nećeš imati problema.

2. Kad ne pospremaš svoje stvari.

Sigurno i ti u sobi imaš 'onaj jedan stolac' na kojem se nalazi hrpa prljave odjeće. Vjeruj nam – ako nekoga to živcira, onda su to tvoji roditelji. S vremenom ćeš skužiti da su imali pravo i da je neuredna soba totalni fail.

via GIPHY


3. Kad ne ideš spavati na vrijeme.

LOL, svi smo mi imali ovakve muke, nekad ne možeš zaspati, nekad si radije na fejsu – sve nam je to jasno. Ali tvoje roditelje užasno živcira ako si prekasno budan/a, a onda ujutro ne možeš ustati za školu. Još je veći bed ako ih u noći redovito budiš.

4. Kad stalno tipkaš po mobitelu.

Najgore je kad to radiš za stolom, to je totalni turn off, ne samo kod roditelja, nego i inače. Osim toga, tipkanje po mobitelu u društvu jako ne nepristojno, pogotovo ako to traje i traje.

5. Kad se prekasno vraćaš doma.
I nije stvar u tome što je prekasno, a ti se nećeš dovoljno naspavati. Tvoje roditelje najviše živcira to što se nikad kod kuće ne pojaviš u dogovoreno vrijeme. Možda misliš da ti samo bezveze kvocaju, ali kad ti kasniš, tvoji se roditelji stvarno ozbiljno zabrinu za tebe, a to nije zezancija. Zato kad sljedeći put počnu vikati jer ponovno kasniš doma - vjeruj nam, imaju dobrih razloga za to i imaju pravo.

via GIPHY


6. Kad ne poštuješ njihovu odluku.
Iako možda i imaš pravo, moraš naučiti da ćeš sve dok si doma, morati slušati svoje roditelje. Da, odmah ćemo ti reći da ti se neke njihove odluke neće uvijek sviđati, ali na to ćeš se s vremenom ionako naviknuti. Govorimo ti iz vlastitog iskustva!

7. Kad ne poslušaš njihov savjet.
Možda misliš da se starci previše brinu za tebe ili pretjeruju, ali s godinama ćeš naučiti da si mnogo puta trebao/la poslušati njihov savjet, a ne napraviti po svome.

8. Kad jedeš nezdravu hranu.
Tvoji roditelji jako dobro znaju da bi morao/la jesti zdravu hranu, a ako ti tu uporno odbijaš i umjesto toga radije odlaziš na fast food, normalno je da će biti ljuti.

Koja od ovih stvari tvoje roditelje najbrže izbaci iz takta? Podijeli s nama svoje iskustvo u komentaru ispod članka.

Foto: Profimedia/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

OMG Devet loših navika na kojima možeš 'zahvaliti' svojim roditeljima

HELP Samo za dečke – šest savjeta kako uspješno osvojiti njezine roditelje

Pitali smo vaše roditelje i dobili odgovore – evo što bi poručili sami sebi su sada ponovno u tvojim godinama

tinejdžeri roditelji savjeti

Još vijesti