Slika nije pronađena

Ljeto ide prema svom kraju, ali još uvijek imaš mjesec dana prije nego počne škola. Ako si već riješila sve ljetne obaveze, praksu i odlazak na more i sada ti je dosadno, evo 10 prijedloga kako se zabaviti s frendicama.

Sve je uvijek zabavnije s frendicama! Umjesto da si sama i da dane do kraja ljeta provodiš ispred TV-a ili na društvenim mrežama, organiziraj hrpu zabavnih aktivnosti i pozovi frendice da ti se pridruže. Sigurno je i njima dosadno i bit će im drago da netko ima malo drugačije ideje što raditi. Zato ti donosimo 10 prijedloga što možete raditi, a sve ti ovo može poslužiti i kao inspiracija da složiš svoju listu. Nijedan od prijedloga ne zahtjeva puno organizacije niti puno novaca – i zato su idealni.

1.Prijavite se za posao branja voća

Spojite ugodno s korisnim, podružite se, isprobajte nešto novo i zaradite koju kunu. U brojnim manjim gradovima vlasnici OPG-ova traže radnike koji će im pomoći brati kupine, maline, grožđe, jabuke… što god ima kod vas, prijavite se! Ovo nitko ne radi preko ljeta, ali zapravo je super zabavna aktivnost pogotovo kada si s frendicama. Nećete zaraditi bogatstvo, ali par dana imate kul zanimaciju, bit ćete na zraku i najesti se finog voća.

2.Otiđite na kupanje

Standardna ljetna aktivnost koju obavezno moraš napraviti s frendicama ako već nisi. Čak i ako preko ljeta nisu svi doma, kada se vrate, okupi ekipu i otiđite na jedan dan na kupanje. Bilo na more, rijeku, bazen, što god imate u svojoj blizini i napravite od toga cjelodnevno druženje. Treba vam samo nešto grickalica i hrane, kakva društvena igra ili lopta, ručnici i to je to.

3.Večer društvenih igara

Ako kupanje nije nešto što možete tako lako organizirati jer nemate u blizini mjesto za kupanje, umjesto da se zabavljate uz obalu mora ili rijeka, zabavljajte se na podu nečije sobe u predvečerje. Kada se svi zajedno spojite, sigurno imate dosta društvenih igara. Neka svatko uzme svoju omiljenu sa sobom i imate organiziranu zabavnu večer u tren oka.

4.Organizirajte svoju 'Večeru za 5' na tjedan dana

Sigurno ti je poznat koncept poznate televizijske emisije 'Večera za 5', ali ukratko radi se o tome da svaki dan druga osoba napravi večeru za sve uključene i svaki dan je druga osoba domaćin, a ostali gosti. Na kraju se ocijeni večera i pobjednik je onaj koji je dobio najveći zbroj ocjena. Ovo može biti dobra zabava za tjedan dana ako ti i ekipa živite blizu. Ne morate raditi večere od 5 sljedova, dosta jedno jelo i desert ili samo desert, kako se god dogovorite. Ovo može biti stvarno zabavno!

5.Neobičan tematski tulum/druženje

Jednu večer ili popodne možete napraviti i svoj tematski tulum, samo neka tema bude nešto skroz ludo. Što luđe, to će biti zabavnije! Uključite u temu i dress code, neka smiješna i zabavna pravila. Zabavit ćete se dok sve osmislite, a onda i kada dođe vrijeme za druženje. Zašto imati obično druženje, ako može biti tematsko?

6.Gdje već dugo govorite da ćete otići ili pričate već dugo da ćete nešto raditi? SADA je vrijeme!

Svi imamo s prijateljima nešto o čemu pričamo da ćemo napraviti ili gdje ćemo otići, ali nikako da to stvarno i realiziramo. E pa nema više čekanja, sada je vrijeme. Imate vremena, zašto odgađati. Barem ako je neka 'normalnija' aktivnost, a ne nešto poput 'otići na Karibe na tjedan dana'.

7.Prijavite se za neku aktivnost poput yoge ili trčanja

Izgovor da treba platiti takve stvari nije dobar, jer barem danas postoji hrpa različitih ponuda, a puno njih daje nekoliko satova besplatno ili su općenito besplatni. Istražite što se nudi u vašem gradu i prijavite se zajedno za barem jedan sat. Možda vam se svidi, nikad ne znaš. Ako ništa, barem imate novo iskustvo i niste bile doma i umirale od dosade.

8.Uzmite neku odjeću koju ne nosite i predizajnirate ju ili ukrasite

Na TikToku i Instagramu ima milijun različitih DIY projekata kako urediti ili prenamijeniti staru odjeću u skroz nove komade. Mame ili bake vam sigurno imaju osnovne stvari za šivanje poput igle i konca, dobrih škara ili krojačkog metra i krenite u izradu. Ako vam i trebaju još neki dodaci, obično takve stvari nisu preskupe za pribaviti, pogotovo u dućanima poput Name. Svatko neka uzme par komada odjeće, nađite se kod nekoga, pustite glazbu i režite! S obzirom da se radi o komadima koji vam ionako nisu dragi, neće biti strašno ako na kraju budu ipak nenosivi.

9.Izradite narukvice prijateljstva

Još jedan DIY projekt koji može biti zanimljiv je da napravite svoje narukvice prijateljstva. Konci u različitim bojama, možda kakve perlice ili privjesci, i malo istraživanja po Pinterestu – to je sve što vam treba. Ima različitih dizajne koji se mogu isplesti samo uz pomoć konca ili špagica.

10.Otiđite u shopping dok su sniženja

Trenutno su velika ljetna sniženja, a shopping je pravo girly druženje. Treba li uopće razmišljati o tome? Svima uvijek treba obnova garderobe za novu školsku godinu.

Pogledajte još:

Bucket lista za ljeto: Popis aktivnosti koje svi trebaju napraviti u sljedećim mjesecima!

Bucket lista: 8 stvari koje trebaš napraviti s mamom prije nego završiš srednju školu

Kada ne znaš što raditi za vikend i umireš od dosade: Isprobaj neku od ovih 7 aktivnosti

Ljeto aktivnosti za ljeto dosada druženje frendice

Još vijesti