Slika nije pronađena

Kada dođe do prekida, jasno ti je zašto se to dogodilo, bilo da si ti inicirala ili druga strana. Nekada se čini kao da nema šanse da bi ikada pristala biti s tom osobom, ali postoje situacije kada to možda i nije toliko loša ideja.

Nekada treba dati drugu priliku ljudima, a nekada i ne. Kako procijeniti koja je tvoja situacija i trebaš li bivšoj ljubavi dati još jednu priliku ili ih zauvijek maknuti iz života? Nije toliko nemoguće ni teško koliko ti se možda čini. Trik je u tome da dobro promotriš njihove ponašanje i zapitaš sama sebe nekoliko stvari. Postoje situacije kada bivši stvarno zaslužuje drugu priliku, a je li i tvoja situacija jedna od tih, provjeri tako da odgovoriš na sljedeća pitanja. Ako na sva ili većinu tih pitanja odgovoriš s DA – onda zaslužuje.

1.Promijenio/la se ili pokazuje da se želi promijeniti?
Jedan od problema zbog kojeg je došlo od prekida može biti stvari u vezi koje su ti smetale, a koje je ta osoba radila ili ako nisi bila okej sa životnim odlukama koje donose. Ako dečko ne želi prihvatiti tvoje prijateljice ili svaki dan izlazi i zapostavlja školu, skroz je u redu da ti se to više ne da trpjeti i da se želiš maknuti od te osobe. Ako je trebalo vremena da to i on shvati i sada je počeo raditi na tim stvarima, možda ipak zaslužuje još jednu priliku.

2.Spremna si zaboraviti prošlost?
Življenje u prošlosti i pamćenje svih sitnica koje je netko napravio pogrešno i stalno nabijanje to nekome na nos nije zdravo ni dobro ponašanje. Treba ići prema naprijed i ne osvrtati se stalno. Pitanje je samo jesi li spremna prijeći preko svega illi ne.

3.Daje tebi da odlučiš što želiš i kako dalje?
Kada ti osoba ne šalje poruke svakih sat vremena i stvarno ti daje vremena da si posložiš stvari u glavi, to je dokaz da daje tebi svu moć da odlučiš što će biti dalje s vama. Bez pritiska. Na ovaj način pokazuje da želi da budeš sretna.

4.Ispričao/la se za pogrešku?
Progutati ponos i ispričati se za ono u čemu smo pogriješili nije baš lagana stvar, a ako je tvoja bivša ljubav to napravila, to ti pokazuje da se ne šali i da stvarno žali i želi da se stvari promijene i poboljšaju. Svima nam se nekada dogodi da pogriješimo i zeznemo stvari.

5.Nedostaje ti?
Ako si otvorila ovaj članak i razmišljaš o tome da se vratiš bivšoj ljubavi, to je već znak da ti nedostaje sigurno barem malo. Kada smo s nekime dulje vrijeme i puno vremena provodimo s tom osobom, normalno je da nam nedostaje kada sve stane, ali je li ti nedostaje zato što ti je dosadno ili imaš neki bolji razlog?

6.Nije te bivši povrijedio ili učinio nešto neoprostivo?
Nekada za prekid veze mogu biti krive sitnice koje su se s vremenom nakupile, ali koje nije nemoguće riješiti. Prijevara je nešto što nikada ne bi trebala zaboraviti i ostaviti iza sebe, ali kada su neke gluposti u pitanju koje zapravo nisu toliko big deal, možda ipak nije sve tako crno i samo si preburno reagirala u tom trenutku.

7.Želiš mu se vratiti i znaš da te neće povrijediti?
Srce ti govori 'da, vrati mu se', ali ti razum govori 'ne, povrijedit će te', i koga sada poslušati? Logično je da ne želiš da te netko rastuži ili da ti slomi srce, ali to samo pokazuje da vjerojatno postoji razlog za takve misli. Kada su ti srce i razum u harmoniji i oboje govore 'da, vrati mu se', onda znaš da nećeš pogriješiti ako to i napraviš.

8.Želite iste stvari kada je u pitanju veza?
Ponekad sretnemo pravu osobu u pogrešno vrijeme. Znaš da ste idealni jedno za drugo i sve na to ukazuje, ali ta osoba ne želi ući u vezu iz nekog svog razloga. Što je u redu. Vratiti se takvoj osobi je loša odluka. Popričajte i vidi jeste li na istoj stranici po pitanju veza i odnosa. Ako jeste, super, ako ne, možda je bolje da ostanete bivši.

9.Stvarno vjeruješ da ste jedno za drugo i da će vam ovaj put veza uspjeti?
Promijenili ste se, shvatili gdje ste griješili i spremni ste raditi na sebi i svojoj vezi, i ti i tvoja bivša ljubav? Ako je odgovor 'da', što čekate i zašto mu se još uvijek nisi javila?

Foto: Giphy/ Pexels

M.T.

Pogledajte još:

Kada su svi oko tebe u vezi, a ti nikako: 5 razloga zašto ne trebaš biti u bedu jer nemaš dečka u srednjoj

Zaviri u srce dečka koji ti se sviđa: Što način na koji te ljubi govori o njegovim osjećajima?

Osobine koje ne želiš u dečku – ovih 7 pokazuje da je loš odabir za vezu i da će tu biti samo problema

veza vraćanje bivšem povratak bivsi druga prilika bivša ljubav