Slika nije pronađena

Zamišljala si ga stotinu puta. Kada si držala simpu za ruku, kada si čitala njegov smiješni sms prije spavanja i kada ti se nasmiješio ispred škole.

Polako se približavate 'velikom trenutku' kada ćeš osjetiti njegov dah na svojoj koži, a vaše usne će se spojiti – i tada ćeš napokon shvatiti kakav je to osjećaj ljubiti se! Ovo zvuči prilično zanimljivo, zar ne? I jest; prvi poljubac označit će novo razdoblje vaše veze, ozbiljnije i dublje. Nakon prvog poljupca dogodit će se drugi pa treći, a to bi moglo nagovijestiti i nešto ozbiljniju fizičku intimnost.

Možda si puno razmišljala o tome s kim se želiš poljubiti prvi put ili o mjestu na kojem se to treba dogoditi. Vjerojatno ga nestrpljivo iščekuješ duže vrijeme i maštaš o tome kakav bi mogao biti. U redu je da razmišljaš o tim stvarima, ali postoji nešto što vjerojatno ne uzimaš kao opciju, a to je da bi tvoj prvi poljubac mogao biti stvarno užasan!Ne želimo te obeshrabriti niti ti uništiti snove, ali statistike govore da većina ljudi svoj prvi poljubac pamti kao nešto 'balavo, slinavo i nespretno'. Ako uzmemo u obzir da prvi poljupci najčešće 'padaju' u dobi od 15 godina, kada nijedna strana nema previše iskustva, ne čudi što prve puse i ne ostaju u najljepšem sjećanju. Možda ćeš ti biti jedna od onih sretnica koju će ovaj trenutak ostaviti bez teksta, ali ako ne bude tako, nemoj očajavati – baš kao i sve drugo u životu, dobro ljubljenje zahtjeva dosta prakse.

Možda se sada pitaš: 'Mogu li se pripremiti za taj trenutak?'

Odgovor je i ne baš. Postoje stvari koje ti mogu pomoći da budeš što opuštenija u toj situaciji, ali prave pripreme nema. Ljubljenje je kao vožnja bicikla: što više pokušavaš, bit ćeš uspješnija.

Ako ti prvi poljubac ne ostane u najljepšem sjećanju, nemoj se uzrujavati – to je tek početak jedne super stvari, a ono najbolje tek slijedi.

Foto: Shutterstock
Izvor: Gurl.com
I.N.

Pročitajte još:

Prvi poljubac: očekivanja vs. stvarnost

Nespretan ili romantičan, uvijek uzbudljiv: prvi poljubac kako ste ga vi doživjeli

Predstavljamo vam njegovo veličanstvo: prvi poljubac!

poljubac pusa

Još vijesti