Slika nije pronađena

Ljubljenje sa simpatijom jest ono o čemu maštamo, ali i čega se potajno plašimo; nije svaki poljubac sladak, ali ono što se događa unutar nas za vrijeme puse je fascinantno.

Kada se radi o ljudima, jedna od naših dražih aktivnosti je ljubljenje. Prije prvog poljupca uvijek strahujemo pa se pitamo hoćemo li napraviti sve kako treba i da `cmok` ne bude totalni `fail`, a ne pitamo se, kakve se kemijske reakcije događaju u našem tijelu tijekom poljupca.

Neki će reći da tada osjete leptiriće u trbuhu, ali zapravo ovo se događa u našem tijelu dok se ljubimo:


Protok krvi se povećava

Dok se ljubimo osjećamo kako trnci prolaze našim tijelom, a to nije slučajno. Tijekom poljupca povećava se protok krvi, a on je kriv za taj uzbudljivi osjećaj koji kola tijelom. Zbog toga se ljudi skroz uzbude pa žele seks, a i taj osjećaj opisuju kao `leptiriće u trbuhu`.


Dobijemo nalet adrenalina

Tijekom strasti i ljubljenja u nama se odvija nalet adrenalina. To znači da nam srce počne brze kucati, a dlanovi nam se znoje. Kada osjetimo adrenalin doživimo točno ono o čemu čitamo u ljubavnim romanima.



Mozak doživljava pravi tulum

Kada nas netko poljubi, naš mozak kao da kaže: `vrijeme je za dopamin! Sada za oksitocin!` Čini nam se kao da nam netko podsvjesno govori da smo zaljubljeni u tu osobu i s njom povezani, a to je sve zbog hormona sreće koji imaju tulum u mozgu. Mogli bismo reći da je naš mozak vrlo dramatično mjesto.

Opušteniji smo

Tijekom ljubljenja kao da ulazimo u neku `chill zonu` jer se tada ispušta sav stres i napetost koju osjećamo. Ovo se odnosi na ljubljenje sa simpatijom ili s dečkom, a ne na ljubljenje s nekim koga smo prvi put sreli vani i pomislili: `s njim bih mogla zabrijati`.



Izmjenjujemo po 9 mililitara sline

Premda ovo na prvu zvuči odvratno, to je istinito i o tome ne razmišljamo dok se s nekim ljubimo. Kada se ljubimo s partnerom izmijenimo otprilike 9 mililitara sline, a ta slina u sebi ima milijardu bakterija i to doslovno. No, nema straha jer 95 posto tih bakterija nije štetno.


Vježbamo mišiće

Kada se naše lice skupa s usnama sastane s tuđim i njegovim usnama, angažiramo 24 facijalna mišića za poljubac i 100 ostalih mišića u tijelu. To znači da jedom rigoroznom `seansom` ljubljenja može sagorjeti čak do 100 kalorija.



Izvor: yourtango

I.P.

Pročitajte još:

Neka puse bude savršena: savjeti za ljubljenje koje do sada niste čuli

Od `ribe` do oštrih zubi: najgori poljupci koje možeš iskusiti

KVIZ: Kako će izgledati tvoj sljedeći poljubac?

poljubac što se događa u tijelu pusa

Još vijesti