Slika nije pronađena

Nakon što konačno izađemo na dejt sa simpom, u nekom trenutku pogledi se spoje, dlanovi lagano znoje i oboje želite jedno – poljubac. No, prije toga nam glavom prolaze svakakve misli, ali se uglavnom radi o pitanjima tipa `kako treba izgledati savršen poljubac?'.

Upravo zato sve više tinejdžera gugla savjete o ljubljenju koji će biti univerzalni, a oni se uglavnom svedu na jedno: pratite ritam svog partnera. Takav i slični savjeti nisu dovoljni jer strah od prvog poljupca sa simpom postoji i dalje.

Ono što vam treba prije `velike puse` su savjeti koje još niste čuli, a prilično su jednostavni i učinit će svako ljubljenje ugodnijim. Ako vas zanima o čemu se radi, slijedi popis:

Oči zatvori tik pred poljubac

Parovi koje vidimo da se ljube na ulici ili na filmu uvijek imaju zatvorene oči. Zatvoriti oči pri ljubljenju je sasvim normalna stvar i čini poljubac ugodnijim, ali pazi da ih zatvoriš tek tik pred samu pusu. Nemoj odmah žmiriti jer to može dovesti do nespretnih situacija tipa da usnama dodirneš njegov nos umjesto usana, a dok se približavate jedno drugome pokušaj flertati očima. Tek kada vam se glave približe i usne krenu jedne prema drugima vrijeme je da zažmiriš.



`Manje je više` osobito kada se radi o jeziku

Dosta ljudi se zamara time što je `previše jezika` ili `premalo` te što on treba raditi za vrijeme poljupca, ali vrijeme je da prestanemo samo misliti o jeziku. Vjerovali ili ne – manje uistinu jest više jer sva ta slina, prevlažne usne i čudni zvukovi koji nastaju zbog toga totalno mogu ubiti vibru ljubljenja. Nitko ne kaže da je koristiti jezik nešto loše, ali nije dobro pretjerivati.


Promjene tijekom ljubljenja su poželjne

Ako si do sada ljubila njegovu donju usnicu vrijeme je da kreneš na gornju, a isto tako možete promijeniti i poziciju glave i na koju vam je stranu vrat okrenut. Promjene tijekom ljubljenja su dobrodošle jer tada nije dosadno, ali one se ne moraju događati svakih deset sekundi.


Uposli ruke

Kada nas netko drži za ruku ili se igra našim pramenom kose, obuzima nas osjećaj topline, a bit će još ljepše kad se to događa tijekom ljubljenja. Poljupce možemo osjećati cijelim tijelom, a osobito rukama koje mogu začiniti svaku pusu. Prođi prstima po simpinim leđima, licu ili vratu i vidjet ćeš koliko će cijelo iskustvo biti puno bolje.


Diši kroz nos

Ovo se čini kao nešto što se `podrazumijeva`, ali vjerujte nam – ne želiš nekome disati u usta niti da netko diše tebi. Isto tako, ne treba jako izdahnuti točno na nečiji obraz jer će se tako ubiti cijelo raspoloženje. Diši polako između pusa i uzmi zraka ako misliš da je potrebno.


Zezaj simpatiju tijekom ljubljenja

Ovdje ne mislimo na klasično zezanje i `bacanje fora` nego se odnosi na ljubljenje. Tijekom ljubljenja probaj se malo namjerno odmaknuti i `prisiliti` ga da se nagne po još. Pokušaj i s grickanjem usnice, ali i sisanjem, no zapamti – imati dobar smisao za humor je ključ jer ako se tijekom `zezanja` omakne neka neugodna situacija, smijeh će sve otjerati.




poljubac ljubljenje pusa savjeti

Još vijesti