Slika nije pronađena

Prvi dejt je prošao odlično, ali ti svejedno još nisi čula ništa od druge strane – nema poziva, nema poruke, ničega. Vrijeme je da preuzmeš inicijativu i javiš se prva, a evo kakvu je poruku najbolje poslati u takvoj situaciji...

Dejtanje je samo po sebi često vrlo stresno, pogotovo kada nakon dugo vremena uhvatiš pažnju one jedne osobe od koje ti srce svaki put zakuca malo brže. Želiš da sve prođe savršeno i da dođe i do drugog dejta. Čak i ako se nekada čini da je cijeli dejt prošao odlično i ti već planiraš što odjenuti za sljedeći, neki glasić u glavi ti ne da mira i brineš da ti se druga strana neće javiti više.

A što ako se stvarno ne javi? Je li u redu da ti pošalješ poruku, nazoveš možda? Nitko ne želi ispasti prenapadan, ali normalno je htjeti znati na čemu si.

via GIPHY

Ne bi se trebala bojati poslati poruku, barem ako se pita stručnjake. Jedan od njih, Laurie Davis Edwards, ljubavni savjetnik tvrdi da je 'Komunikacija ključ za uspješnu vezu, ali i za drugi dejt'. Tu se u potpunosti slažemo s njim.

Ako je dejt bio uspješan, ne bi trebao biti problem javiti se nakon. Sigurno sada misliš – lakše je to reći nego napraviti.

Uz ovaj mali trik, bit će ti lakše sljedeći put poslati poruku. Tajna je u sadržaju poruke. Najbolje se javiti uz zahvalu. Ne doslovno 'Hvala ti za super dejt', već napiši nešto vezano uz vrijeme koje ste proveli zajedno.

Može biti nešto vezano uz osobu s kojom si bila na dejtu i nešto novo što si naučila o njemu/njoj, neki poseban trenutak s dejta, o mjestu na kojem ste bili, nešto posebno o čemu ste razgovarali... Bitno je da se radi o nečemu pozitivnom i ne možeš puno pogriješiti.

Poruku završi nekim jednostavnim pitanjem, primjerice 'Kako si?' ili ga/ju priupitaj što planira za vikend, bitno je samo da nekim jednostavnim pitanjem potakneš daljnji razgovor. I dalje će sigurno sve teći savršeno!

Foto: Freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

HOROSKOP Savršeni prvi dejt za svaki znak – saznaj gdje moraš izvesti svoju simpu

Pripremi se za prvi dejt – pjesme koje će ti pomoći da se opustiš i nabriješ i prije nego ga vidiš

Prvi dejt - 5 trikova zbog kojih će biti savršen

poruka sadržaj poruke odbijanje spoj simpa prvi dejt

Još vijesti