Slika nije pronađena

Prije prvog seksa imamo bezbroj pitanja; neka su logična, a neka su rezultat straha i neizvjesnosti.

Prije nego izgubimo nevinost nesigurni smo, znatiželjni, uzbuđeni, ali i prestrašeni. Strah se javlja jer znatiželja i uzbuđenje pretvaraju naša očekivanja u nešto veliko.

`Hoće li jako boljeti?`, `hoću li se osramotiti?`, `hoću li uživati?`pitamo se, ne znajući da ćemo odgovor dobiti nakon što to sve iskusimo na vlastitoj koži. Naši strahovi su uglavnom iracionalni i upravo je zato važno znati čega se ne treba bojati.

Ako još nisi stupila u seksualne odnose, evo nekoliko stvari nad kojima ne trebaš razbijati glavu:

Hoće li se prvi put dogoditi s `pravom` osobom

Svatko ima drukčiju sliku u glavi o tome što kakav `prvi put` žele. Neki ljudi odluče čekati do braka, neki do prve ljubavi, a drugi uopće ne brinu o tome. Štogod izaberemo- to nije loše jer se odnosi na nas. Bitno je da se ne živciraš oko toga s kim ćeš izgubiti nevinost i hoće li to biti `prava` osoba za tebe ili ne. Važno je da ti bude ugodno i lijepo te ne traumatično.


Prestani razmišljati o tome hoće li druga osoba znati da si djevica ili ne

Nekada tinejdžeri i tinejdžerice često razmišljaju o tome što druga osoba misli i može li ona raspoznati tko je djevac/djevica, a tko ne. Neki žele skriti činjenicu o svom djevičanstvu, ali realno- za to nema potrebe. Nije sramota biti nevin. Tvoj partner može pretpostaviti tvoju nevinost, ali ne može to sa sigurnošću znati.O krvi na plahti ne brini!

Postoje brojne priče o pucanju himena i o litrama krvi svuda po plahti. Da, to su horor priče koje nitko ne bi trebao slušati jer se radi o pretjerivanju. Pucanje himena može izazvati malo krvi, ali i ne mora. A ako krvi bude, neće je biti toliko da prekrije i tebe i partnera.`Hoće li moja vagina i njegov penis biti kompatibilni?`

Wow, koje filozofsko pitanje. Zapravo je toliko filozofsko da uopće nema smisla. Ako ćeš razmišljati o tome hoće li njegov penis stati u tvoju vaginu, samo ćeš se naživcirati. Kada si pod strestom tvoji vaginalni mišići će biti stisnuti i ne opušteni. Budeš li se brinula o tome- to će se i dogoditi. Samo se opusti i ne razmišljaj o tome jer ako ne ulazi odmah, ući će kada krenete polako.


Ne brini o tome radiš li `to` dobro

Iskreno, univerzalan savjet ili kriterij za dobro seksanje ili radimo li `to` dobro- ne postoji. Rijetko kada se može reći da je seks bio grozan, samo se vodi time što se sviđa tvom partneru i vlastitim nahođenjem i onime što se tebi sviđa. Ne opterećuj se.

Cure ne trebaju brinuti o tome kako izgledaju `tamo dolje`

Zaboravila si se izdepilirati? Nema problema, to su samo stidne dlake. Brineš se jer ti je jedna stidna usna veća od druge? To sigurno tvoj partner neće niti primijetiti. Prestani se toliko brinuti!


Hoće li biti dobro

Nekada je seks odličan, nekada je u redu, a nekada i nije tako odličan- baš kao i sve na ovom svijetu. Tvoj prvi put može biti top, a opet može biti i flop. Bitno je da se ne razočaraš i da si ne nabijaš pritisak.

Kada će dogoditi?

Stres prije prvog puta je sasvim normalan. Važno je ne smisliti stalno o tome kada će se dogoditi. Hoće li se dogoditi na maturalcu, nakon što završiš srednju ili još kasnije- sasvim nije bitno i time ne treba biti opsjednut. Manje je važno koliko imaš godina, uvijek je važno da to učiniš kada ti to želiš.


Koliko boli?

Bol tijekom seksa može biti misao kojom  se vode mnoge djevojke. Naravno, prvi puta seks može boljeti, ali nikada nije toliko bolan da je nepodnošljiv. Ta bol ionako prolazi nakon svakog sljedećeg puta jer se na nju može naviknuti, ali ona i prođe.Izvor: gurl.com

I.P.

Pročitajte još:

Rano su ušli u svijet odraslih: slavni dečki koji su izgubili nevinost jako mladi

Prvi put: Laži iz filmova i serija o gubitku nevinosti

Djevica u dvadesetima: 8 stvari koje morate znati ako ste odlučili čekati sa seksom

Prvi seks osobe koje nisu izgubile nevinost nevini nevinost

Još vijesti