Slika nije pronađena

Nekada nam se jedna osoba tako jako sviđa i ne možemo ju nikako izbaciti iz glave, ali onda napravi nešto zbog čega se u sekundu odljubimo i nije nam ni malo više privlačna. Cure su povremeno komplicirane, ali ovo su neka ponašanja kojima ih dečki sigurno odbijaju.

Baš kada misliš da je netko savršen i totalno je sve što želiš, napravi nešto zbog čega to odjednom prestaneš misliti. Koliko nam se god netko sviđao, postoje ponašanja koja će nas instantno odbiti. Koja će to ponašanja biti ovisi od pojedinca do pojedinca, ali ima onih nekoliko koje su zajedničke većini cura. Jedna je psihologinja/ ekspert za veze i dejtanja složila popis od 5 ponašanja i karakteristika koje najčešće budu prijelomne točke zbog kojih će te cura odbiti.

1.Ne shvaćanje da 'ne' znači ne
Kada se u nečijem društvu ne osjećamo ugodno i dobro, naravno da će nas ta osoba odbiti. Sigurno se ne osjećamo ugodno kada nekome kažemo da sada nismo za vezu ili da ne želimo izaći s njim, a ta nas osoba počne maltretirati i gušiti, slati poruke, slijediti po školi i slično. To nije simpatično niti romantično, kada postane previše zapravo je zabrinjavajuće. Čak i kada se radi o sitnicama. Kada netko ne želi piti u izlasku, a dečko krene nagovarati i nagovarati...ako  joj se do tada sviđao, nakon toga vjerojatno više neće. Ne prihvaćanje 'ne' kao odgovora će djevojke samo naživcirati, nikako ne osvojiti.

2.Nepristojni likovi koji misle da je smiješno u prolazu dirati/komentirati cure
Jedno od onih ponašanja koje nikada nije fora niti privlačno je kada dečki misle da su face ako u prolazu uhvate neku curu za stražnjicu. Ili ako ima naviku komentirati izgled svake cure koja prođe mimo njega, to također pripada u ovu kategoriju. Nijednu curu neće privući ovakvo ponašanje, dapače, mislit će da si idiot. Nedostatak poštovanja prema drugima je veliko NE

3.Agresivno ponašanje
Netko tko svako malo zapada u fizičke obračune neće biti privlačan curama. Iako misli da je faca jer je uspio pobijediti u fajtu, je li to stvarno bitno? Dečki koji su agresivni ili koji se lako naljute i podignu glas neće biti netko kraj koga će se ijedna cura osjećati sigurno, a kako bi joj onda uopće taj netko i bio privlačan. Osjećati se sigurno kraj dečka s kojim izlaziš je bitna stavka.

4.Dečko koji uvijek više pažnje posvećuje prijateljima nego curi
Možda zvuči djetinjasto, ali naravno da cure žele da dečko koji im se sviđa poklanja više pažnje njima nego prijateljima. Bilo da se radi o druženju s cijelom ekipom gdje ste oboje, dejtu ili kratkom druženju pod odmorom, stavljanje uvijek fokusa na prijatelje, nije nešto što će osvojiti curu. Počet će razmišljati zašto se ne želiš družiti s njome, je li to zbog neke druge cure, sviđa li ti se ona uopće... i kada pomisli da možda ipak nisi zainteresiran  i da je krivo pročitala znakove, ohladit će se.

5.Stalna ljubomora
Malo je ljubomore dobro, čak i poželjno, jer to pokazuje da je osobi stalo. Ipak, za sve postoje granice pa tako i za ovo. Kada je dečko ljubomoran svako malo, na svaku mušku osobu koju cura pozdravi, svakog muškog pratitelja koji stisne lajk na njenu fotku, pa čak i prijatelje s kojima se oduvijek druži, tu će se curama upaliti alarm. Najčešći razlog za ljubomoru je da netko nije siguran u sebe i svoj odnos s nekom osobom, zato radije umjesto da imaš ispade ljubomore svako toliko, popričaj s curom o tome što te muči.

Foto: Shutterstock.com  - Antonio Guillem

Pogledajte još:

Savjeti o vezama i dejtanju koje smo naučili od 'Prijatelja'! Ovih 6 moraš znati prije nego uđeš u vezu

Zašto bi ti trebala biti ta koja će napraviti prvi potez i pozvati dečka na dejt? Imamo 5 dobrih razloga

Zašto zatvaramo oči dok se ljubimo? Postoje 4 razloga koja skroz imaju smisla

ljubav Dečki odbijanje sviđanje ponašanja koja odbijaju

Još vijesti