Slika nije pronađena

Srce želi što srce želi. U pitanjima srca i ljubavi mozak često dolazi – posljednji. Zaljubila si se u preslatkog dečka i nakon malo “njuškanja” ili upoznavanja shvatila si da je zauzet. Što sad?

Mnogo je scenarija u kojima se ovo događa. Možda mu se sviđaš i daje ti to do znanja, ali nikako da prekine sa svojom djevojkom, a možda samo maštaš o njemu i razmišljaš isplati li se uopće napraviti prvi korak.

Evo nekoliko savjeta koji će ti pomoći ako se nađeš u ovoj nezavodnoj situaciji.

 

1. Šalje mi signale (dodiruje me, stalno uspostavlja kontakt sa mnom), ali ima djevojku…

U školi se stalno pogledavate, možda te u prolazu dotakne po ramenu ili tijekom svakog odmora želi razgovarati s tobom. Stalno te ispituje o zadaćama i učenju za ispite. Primjećuješ da nije takav s drugim curama. Ali…ima djevojku. Kako se ponašati?

Sama činjenica da je u vezi ne znači da će u njoj ostati vječno i da nemaju problema. S druge strane, nabacuje ti se iza leđa svoje cure, što zbilja nije cool. Ako je u vezi, znači da mu nije toliko loše da ju i prekine. Ako nije zadovoljan – definitivno ne bi trebao biti u vezi. Ovako pokušava sjediti na dvije stolice i igrati na sigurno. Možda mu je samo do malo zabave ili se želi osigurati da si dovoljno dobra da zbog tebe ostavi svoju curu. U svakom slučaju – ne igra fer.

Nije baš zabavno kad se zaljubiš u dečka koji je u vezi, ali moraš poštivati ograničenja njegove veze. Pokušaj se distancirati od ovakvog odnosa koji ti donosi samo stres i neugodu. Možeš si uštedjeti mnogo srcobolje i razbijanja glave pitanjima što bi bilo kad bi bilo. Sljedeći put kad ti se približi upitaj ga: “Da si moj dečko, bi li ti bilo ok da me ovako dodiruje i opsjeda neki drugi dečko?” Ako odgovori da bi mu smetalo, odmakni se od njega i puti ga da promisli o svemu i ohladi glavu.

2. Poljubio te i onda si saznala da je u vezi…

Upoznala si ga vani, na Fejsu ili u školi. Zezali ste se vani, možda otišli na piće ili u kino. Pao je i poljubac nakon kojeg ti je rekao (ili si na druge načine saznala) da ima djevojku. I dalje flerta s tobom i javlja ti se. Što napraviti?

Ovo je zbilja teška situacija jer nisi znala u što se upuštaš dok te već nije osvojio stoga nisi kriva za tu zavrzlamu. Vjerovala si mu da je slobodan, ako već pokazuje interes za tebe, a onda si se našla u neobranom grožđu.

Ako si mu na drugom mjestu i koristi te samo kako bi se malo zabavio jer mu je u vezi možda malo monotono, svakako bi mu trebala reći zbogom. Očito ima jako malo poštovanja prema svojoj trenutnoj vezi. Zamisli da u ovim uvjetima sa ovom spoznajom prohodaš s njim. Ne bi li stalno razmišljala o tome radi li istu stvar i tebi iza leđa? To i nije neki početak veze.

3. Počeo mi se sviđati moj najbolji prijatelj, ali ima djevojku…

Znate se od vrtića ili osnovne škole. Odrasli ste zajedno. U zadnje vrijeme počela si osjećati nešto više prema njemu, ali on naravno ima djevojku. U nekom trenutku sigurno ćeš mu priznati, a možda će ti i on priznati da je oduvijek prema tebi imao neke osjećaje koji nadmašuju one prijateljske. Sigurno ti se po glavi vrti stotinu pitanja: hoće li veza, ako pokušate, uništiti vaše prijateljstvo, imaš li pravo razoriti njihovu vezu i slično.

Ako oboje imate osjećaje jedno prema drugome, jedno će srce nažalost ostati slomljeno – ono njegove djevojke. Dugo se znate, kompatibilni ste i sigurno ćete pokušati, bez obzira na cijenu. Ipak, opasnost postoji! Ako veza ne uspije, prijateljstvo vam sasvim sigurno više nikada neće biti isto. Čak i ako se nakon nekog vremena vratite na “prijateljski mod” ova će epizoda ostaviti traga na vašem odnosu.

Ako ne zna da ti se sviđa, najpoštenije bi bilo uopće mu ne govoriti. Tako nećeš na savjesti imati jednu vezu i slomljeno srce. Velika je vjerojatnost da neće ostati zajedno zauvijek u tim godinama, a ako ti se i čini da hoće – imaš li zapravo pravo uništiti to samo zato da bi ti “probala” kako bi to išlo među vama?

4. Prihvatila sam da ima djevojku, no možemo li biti prijatelji?

Sviđa ti se taj dečko, možda već i nekoliko mjeseci, ali nedavno si saznala da ima djevojku. Čini ti se da si to prihvatila i pomirila se s time, no i dalje te kopka – možda da budete samo frendovi? Ne želiš njegovu djevojku dovoditi u neugodnu situaciju, niti želiš da se osjeća loše jer se družiš s njenim dečkom. Je li u redu truditi se da mu budeš prijateljica?

Ovo je zrela situacija i ako si iskrena u svojim nastojanjima, ne bi trebalo biti povećih problema. Budi ipak svjesna da si prema njemu već razvila neke romantične osjećaje i zapitaj se neće li se probuditi i kad se budete družili “kao prijatelji”? Odluka je teška, ali je potpuno na tebi. Ako shvaćaš da je trenutno u vezi i da ti je ok da budete prijatelji, nema zapreke da tako i bude. Ipak budi oprezna – kako bi se njegova djevojka osjećala da zna da ti se prvo sviđao, a da si onda odlučila biti mu prijateljica?

Ako ti se sviđa, sigurno ga želiš bolje upoznati. No, čuvaj se situacije gdje propuštaš neke druge životne prilike samo zato jer čekaš da tvoj prijatelj prekine vezu sa sadašnjom djevojkom.


Jesi li se ikada zaljubila u zauzetog dečka? Kako je to završilo?

L.B./foto: Shutterstock

...Pročitajte još...

...Sva lica njegove sramežljivosti: kad se simpa čudno ponaša kraj tebe…

…Razotkrij ga: 7 znakova da je i tvoja simpatija zaljubljena u tebe…

…Nikad ti nije bio simpatičan: što kad mrziš dečka svoje frendice?…

simpatija zauzet dečko zaljubljenost savjeti

Još vijesti