Slika nije pronađena

Jezik ljubavi je bogat, osoban i nijansiran. 'Slatkišu', 'dragi', 'kolačiću', 'bebo' samo su neki od otrcanih nadimaka koje parovi daju jedni drugima i dok će ih skeptici ismijavati zbog toga, ispada da se ipak parovi posljednji smiju jer istraživanja sugerira da tepanje čini vašu vezu jačom.

Prema istraživanju koje je proveo Superdrug Online Doctor na 1026 odraslih osoba, tepanje povećava osjećaj zadovoljstva u vezi za 16 posto u SAD-u i devet posto u europskim zemljama. Istraživanje je pokazalo da tepanje može biti korisno jer potiče osjećaj intimnosti između partnera i potiče emocionalne veze.

via GIPHY


'Pod pravim okolnostima, tepanje nije samo slatki način za privlačenje pažnje partnera – tepanje može biti znak da ste se dovoljno opustili u prisutnosti jedan drugoga i tako ste razvili svoj ljubavni jezik', piše Superdrug. Sudionici su bili u dobi između 20 i 71 godine i morali su biti u romantičnoj vezi mjesec dana ili više da bi sudjelovali. 49 posto ispitanika bili su Europljani, a 51 posto Amerikanci.

via GIPHY


To nije prvi put da je tepanje pokazatelj zadovoljstva unutar odnosa. Studija koja je objavljena u časopisu Journal of Social and Personal Relations, 1993. godine, ustanovila je da su oni parovi koji si tepaju općenito sretniji od onih koji to ne rade.

Ako ste vi jedni od onih koji vole tepati svom dečku ili curi, ne morate se ustručavati jer to samo znači da vam je stalo do što boljeg odnosa.


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K.

Pogledaj još:

Ono kad nakon prvog dejta nema leptirića u trbuhu – 'deal breaker' ili?

Ovo će razumjeti svi koji su ikad bili zaljubljeni – 10 ludih memova će vas nasmijati do suza

Tvoja se simpa nije javila nakon prvog spoja? Evo kakvu poruku možeš poslati bez straha od odbijanja

veza ljubav Istraživanje tepanje ljubavni odnosi čvrsta veza