Slika nije pronađena

Čini se nemoguće izbaciti iz glave nekoga u koga ste i dalje zaljubljeni iako je veza između vas gotovo, pogotovo ako stalno naletavate na sitnice koje vas podsjećaju na tu osobu. Ima jedan način koji će vam pomoći da čim prije nastavite dalje!

Najbolji savjet za preboljeti nekoga je pričekati da prođe određeno vrijeme – jer vrijeme je najbolji lijek. Nekada prolazi i prolazi vrijeme, ali vama je i dalje u glavi ta jedna osoba s kojom je gotovo. Dobra je vijest da je sve stvar psihologije i ako stvarno želite čim prije zaboraviti nekoga, to je itekako moguće.

Postoji cijeli pravac u psihologiji koji se bavi proučavanjem veza. John Alex Clark jedan je od takvih psihologa koji na svojoj web stranici dijeli savjete i tehnike koje vam mogu pomoći da se nakon neuspjele veze što prije vratite u igru.

Preboljeti nekoga nije toliko teško kako se čini, barem ako se pita ovog čovjeka.

via GIPHY


Najveći problem s kojim se susrećemo nakon prekida je da svako malo naletavamo na stvari i uspomene vezane za bivšu ljubav – bilo da se radi o nekim mjestima na kojima ste se sastajali, pjesmama koje ste slušali, seriji koju ste zajedno pratili, ljude s kojima ste se zajedno družili... Kako biste se što prije odljubili, trebate sve asocijacije na osobu koju pokušavate zaboraviti, zamijeniti novima.

Ako ste imali mjesto na koje ste uvijek zajedno išli na kavu, kada se nakon prekida nađete tamo, bit će vam teško. Ono što svi počnemo raditi je izbjegavati tu lokaciju, ali ono što bi trebali raditi je otići tamo s prijateljima i stvoriti nove, sretne uspomene, vezane uz prijatelje s kojima sada idete tamo.

Isto je i s glazbom – umjesto da vam svaki put kada vaša pjesma zasvira krenu suze na oči, razbacajte se po sobi, glupirajte se, plešite...  Nakon par puta ponavljanja istog, uhvatit ćete se kako kada čujete tu stvar, samo želite zaplesati, a ne zaplakati.

via GIPHY


Kada počnete povezivati nove uspomene s mjestima i stvarima koje vas podsjećaju na bivšu/bivšeg, to je prvi korak za što brže odljubljivanje.

Što više novih uspomena stvorite, to ćete manje misliti na osobu koja vam je slomila srce.

Foto: Shutterstock/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Pripremite se! Ušli smo u najopasnije razdoblje za one u vezama – sezonu prekida

Preživljavanje sezone prekida! Saznajte kako izbjeći četiri kobne greške koje radite u svađi

Ljubavna psihologija – šest razloga zašto cure lakše prebolijevaju prekid od dečkiju

ljubav Prekid preboljeti Slomljeno srce trik

Još vijesti