Slika nije pronađena
Jesi li čula da postoje emocionalno nedostupni ljudi? Provođenjem vremena s njima vjerojatno se samo igraš sa svojim živcima i samopouzdanjem, gubiš strpljenje i trošiš se emocionalno.

Njih nije teško prepoznati i još je lakše pasti na njih – obično imaju onaj imidž zločestog dečka – ali nemoj na njih gubiti vrijeme. S njim ti možda je lijepo razgovarati i općenito provoditi vrijeme i šarmantan je, no neće se htjeti za tebe vezati, a nitko ne želi neuzvraćenu ljubav.

via GIPHY


Zato donosimo savjete kako ga prepoznati (da bi mogla odustati na vrijeme):

1. Nikad ti nije donio nikakav poklon – ti si njemu donijela čokoladicu, bananu, knjigu ili kupila poklon za rođendan, a on tebi ništa? To je loš znak jer o poklonu treba razmišljati i uštedjeti nešto novaca, a ako to ne radi, moglo bi značiti da si mu usputna postaja.

via GIPHY


2. Nije te upoznao sa svojim prijateljima i/ili obitelji, ne priča ti o njima, niti njima o tebi...

3. Ne možeš definirati vaš odnos – vi ste 'prijatelji s povlasticama', 'otvoreni par', 'opušteni' ili što?

4. Nikad ti nije spomenuo ni 'lj' od 'ljubav' niti 'v' od 'volim te' – da, znamo da to nije lako izgovoriti, ali mogao je barem u širem kontekstu...

via GIPHY


5. Ne priča o budućnosti s tobom – on živi od danas do sutra i ne voli biti sputavan – ne zna što će biti s vama nakon što završite školu, kad odeš na more ili čak kad za vikend ode s dečkima van...

6. Njegovi planovi uvijek su oni po kojima se ravnate – to postaje veliki problem kad ti, zbog viđanja s njim, počneš frendicama otkazivati dogovore ili zapostavljati obaveze. Kompromis je ključ zdravog odnosa.

7. Nedostupan je fizički
– znaš da je bio s dečkima na treningu, ali upravo je završio i ti si mu poslala poruku, a on ti nije odgovorio satima ili čak danima? On nejavljanje tumači prezauzetošću, a ti nedostatkom interesa (naravno, ti si u pravu).

via GIPHY


8. Ne zanimaju ga tvoji problemi i svakodnevica – ako čak i kad te pita, imaš dojam da ne sluša tvoj odgovor, problem je jednako velik. Zapamti, tvoj život ne smije mu biti dosadan i mora biti upućen u njega, da bi veza bila kvalitetna.

Ukratko, ako skužiš da je dečko s kojim dejtaš nekoliko mjeseci upravo takav – bježi od njega.

via GIPHY


Foto: Giphy/Shutterstock

M.Z.


Pročitajte još:

Znakovi da si emocionalno inteligentna

Oprez: ponašanje koje izgleda kao ljubav, a zapravo nije

Vrijeme je da ih prepoznaš: Znakovi da nisi spremna za ljubavnu vezu

veza srtpljenje ljubav dečko avantura cura emocionalno nedostupan Nedostupna

Još vijesti