Slika nije pronađena

Grozan je osjećaj kada te netko odbije, ali grozno je i kada ti moraš učiniti isto. Zapamti, uvijek je bolje nekoga odbiti, nego ga navlačiti.

Upravo zbog toga ti donosimo nekoliko savjeta kako da odbiješ nekoga, a pri tome ne ispadneš bezobrazana:

Budi pristojna, ne ponašaj se poput budale!

Nepristojnost nije nužna za odbijanje osobe koja ti se ne sviđa. Uvijek možeš reći nešto poput: Činiš se zbilja ok, ali nisam zainteresirana ili Smatram da nedostaje kemije između nas. Iskrene izjave ne moraju ujedno biti i okrutne.


Budi direktna!

Biti direktan kod odbijanja je vrlo važno. Nemoj igrati igrice i govoriti osobi kako je zabavna i draga. Samo reci da nisi zainteresiran/a i to je to.



Nemoj lagati!

Nemoj izgovoriti hrpu laži kao onu da se vraćaš bivšem, da ti se sviđa netko drugi itd. Vrlo je lako lagati, ali laži se uvijek na kraju saznaju. Iskrenost je bolja varijanta.


Nemoj davati odgovore dvostrukog značenja ili `možda` odgovore

Puno osoba se boji odbiti drugu osobu pa tada govore da će `možda pristati na dejt` ili `da će mu javiti pristaje li na dejt` itd. Ne budi takva osoba! Odgovor `možda` je početak navlačenja osobe s kojom zapravo ne želiš izaći.

Ne obećavaj prijateljstvo ako ga ne želiš

Mnogi odbijanci uključuju obećanje o prijateljstvu. To obećanje je u redu, ali ako zaista tako ne misliš, nemoj to niti spominjati. Ako obećaš prijateljstvo koje ne želiš, druga strana se može ponadati kako se iz prijateljstva  može roditi ljubav nakon nekog vremena. Ne moraš biti prijateljica s nekim koga ćeš odbiti.


Nemoj ignorirati osobu!

Možda misliš da je ignoriranje osobe najbolji put ka odbijanju, ali vjeruj nam- nije tako. Ignoriranje je užasno, osoba ne zna na čemu je točno itd. Ignoriranjem izbjegavaš nekome dati odbijanac samo zato da se ti ne osjećaš loše. To znači da se brineš više o svojim osjećajima nego o osjećajima te osobe.

Bolje je nekoga odbiti prije nego poslije

Ne odugovlači s odbijanjem samo zato što se ti osjećaš loše u vezi toga. Odbijanac je bolje dati prije nego poslije. Ako to učiniš prije to znači da osoba koju odbijaš može ranije nastaviti dalje. Ne dopusti da ti netko poklanja svoje vrijeme i emocije ako znaš da od toga neće biti ništa.

Ako odbijanac ne upali u redu je reći osobi da ti prestane slati sms-ove

Ako si nekog odbila, a ta osoba neprestano zove, šalje poruke ili te poziva van, u redu je reći joj da prestane. To ne znači da si bezobrazna, to znači da si direktna. Reci osobi da nisi zainteresirana i da te prestane kontaktirati. Ako te nastavi zvati blokiraj njegov broj.


Odbijanje je sastavni dio života i na to bi se svi trebali priviknuti. I oni što su odbijeni, ali i oni što odbijaju- jer niti jedno od navedenog nije lako.

Izvor: gurl.com

Foto: pinterest/shutterstock

I.P.


Pročitajte još:

Prekid veze: kako to napraviti dostojanstveno i korektno?

Znanstvenici otkrili najbolji ulet: evo kako započeti razgovor sa simpom i ne pogriješiti

Stvari koje pokazuju da ga preboliš!

odbijanje odbijanac

Još vijesti