Slika nije pronađena

O čemu god da se radilo, bilo da si pozvana negdje gdje ti se ne da ići ili ti netko predloži nešto što ti se ne sviđa i u čemu ne želiš sudjelovati, odbij na neki od ovih načina, ako ti je bed reći direktno 'NE'.

Kada ne želiš direktno reći 'ne', već kreneš okolišat i izvlačiti se na neke druge načine, lako se može dogoditi da osoba ne shvati da se zapravo želiš izvući i da ne želiš u tome sudjelovati pa na kraju ipak popustiš i preko volje negdje ideš ili nešto radiš. Postoje načini kako možeš lako nekoga odbiti, bez da kažeš 'ne' i bez straha da zvučiš bahato ili nepristojno, ali da poruka i dalje bude shvaćena i da je osobi jasno da si ju odbila. Jedna od ovih 7 rečenica će sasvim sigurno biti primjenjiva na tvoju situaciju.

1.Aaaa to zvuči tako dobro, ali stvarno ne mogu, pravi mi je kaos trenutno.

Svima se uvijek nešto događa i zato ako kažeš da ti je kaos, nitko neće posumnjati da stvarno i nije. Za školu/faks uvijek ima nečega što možeš raditi i oko čega možeš reći da se moraš potruditi i fokusirati.

2.Baš mi je drago da si se mene sjetila, ali nažalost, ne mogu.

Osobi će biti lijepo čuti da ti je ipak drago, što vjerojatno i je, ali svi imamo ona razdoblja kada nam se nešto ne da. Ovako nećeš nikoga uvrijediti niti povrijediti, a na pristojan ćeš način reći 'ne'. Nekada je bolje i to nego pristati.

3.Jako mi je žao, ali ovaj put stvarno ne mogu.

Ako već nisi jednom odbila osobu za tu istu stvar, onda i ova isprika zvuči skroz dobro i razumno. Svašta može iskrsnuti, stvari na koje se ne mogu utjecati, zato je ovo tako dobar odbijanac.

4.Ovo nikako nije dobro vrijeme za mene za….

Nekada je okej i ovaj tip odbijanja koji zapravo neće u potpunosti odbiti ideju, pogotovo ako ti nešto zvuči dobro, ali ne bi to baš ovog trena.

5.Sorry, možda sljedeći put, sada si me baš uhvatio/la u nezgodnom trenutku.

Svima je jasno da zapravo ne misliš da ćeš moći sljedeći put, čim je tu 'možda', a ne neka druga riječ, poruka će biti razumljiva. Pogotovo danas, ovo je odbijanje postalo normalno kada želimo biti pristojni prema nekome, pa ćemo radije reći 'možda' nego 'ne, nikad'.

6.Ne stignem nikako, oprosti.

A nekada je i najbolje izgovoriti se na nedostatak vremena. To je nešto čega nam u danu svima ponekad manjka.

7.Hvala što si me pitao/la, ali ne mogu.

Uvijek možeš biti i ekstra pristojna i zahvaliti se jer te se osoba sjetila ili jer te želi uključiti u planove. I onda tek odbiti.

Pogledajte još:

Bili ste na dejtu, ali nije bilo iskrica? Ovo su poruke kojima možeš na pristojan način nekoga odbiti

Dečko koji ti je drag te pozove van, ali on tebe ne zanima? Evo kako pristojno odbiti različite tipove dečkiju

Pristojno reci `ne`: kako odbiti nekoga, a ne ispasti bezobrazan?

ne odbijanje izvlačenje odbiti kako reći ne

Još vijesti