Slika nije pronađena

'Frendovska zona' nije rezervirana samo za muški spol nego se često u njoj znaju pronaći i djevojke. Najgore u vezi toga jest što se teško možemo iz nje izvući, a polako nas ubija.

No, treba biti lukav pa se osloboditi `friend zone` što je brže moguće. Kada dečko koji nam se sviđa gleda na nas samo kao na prijateljicu čini nam se da nam se svijet raspada i svaki dan se situacija čini sve beznadnijom.

Ono što treba napraviti jest: obrisati suze, nabaciti smiješak i krenuti u ljubavne pohode! Ako ti je više dosta neobaveznog druženja s njim i stalnog iščekivanja poljupca, vrijeme je da skupiš hrabrosti te uz ovih 7 koraka simpi da mu želiš biti više od prijateljice:

Prijateljsko ponašanje zamijeni flertanjem

Dečki vrlo lako opaze kada djevojka flerta s njima pa bi se zato trebala `prešaltati` s prijateljske priče na očijukanje. Što trebaš napraviti? Češće mu šalji sms-ove te obavezno upotrebljavaj emojije, a to se posebno odnosi na večernje sate. Uživo bi se trebala češće smiješiti i gledati ga u oči te ga pokušaj lagano zezati.


Dodiruj ga onako kako ga prijateljica ne bi

Zna se što je prijateljsko dodirivanje, a to je lagani udarac šakom o šaku, šakom o rame ili čak zagrljaj koji traje prilično kratko. Upravo zato trebaš prijeći na dodirivanje koje će on prepoznati kao ono koje njegova prijateljica ne bi napravila: neka vam zagrljaji traju dosta duže nego oni prijateljski, sjedi mu u krilo te mu diraj gornji dio ruke dok razgovarate. Ako vidiš da mu je neugodno trebaš se samo nasmijati i reći da se zezaš te prestati.


Izgledaj najbolje što možeš svaki put kad se družite

Inače ne bi dali ovakav savjet jer smatramo da izgled nije sve što treba ponuditi dečku, ali ovdje se radi o tome da te on treba primijetiti u drugačijem svjetlu. Budući da mu više ne želiš biti samo prijateljica, vrijeme je da pokažeš svu svoju ljepotu i to svaki put. Radi se o tome da će on zamijetiti da si se sredila i bit će mu nakon nekog vremena jasno i zašto. Bilo bi dobro da poradiš na svom držanju te da leđa i ramena držiš uspravno, uvijek nosiš zavodljivi parfem te da nosiš odjeću u kojoj se osjećaš skroz zgodno.Prestani se družiti s još hrpom dečki – druži se samo s njim

Ako ste u društvu ti, on i ostatak muške ekipe, morat ćeš pronaći drugi način da se vidite. On te neće zamijetiti u smislu cure ako se i dalje budeš družila s cijelom ekipom pa mu pokušaj dati do znanja da se želiš družiti samo s njim. Osim toga, ako se družiš s puno dečki on će uvijek za tebe misliti da si i ti `jedna od momaka` stoga bi trebala prestati, barem dok ga ne osvojiš.


Ne pričaj previše o drugim dečkima

Ne bi bilo dobro da mu kažeš da ti se malo sviđa Luka, da si već zabrijala s Matijom ili da ti se Dino javlja u inbox. Pokušaj učiniti da atmosfera koja vlada prilikom vašeg susreta bude intimnija što znači da biste trebali pričati jedno s drugim, a ne o drugima, a osobito ne o dečkima s kojima si bila ili kojima se sviđaš. Ako budeš tako nešto prečesto pričala on neće kužiti da ti se sviđa nego da mu se povjeravaš jer ti je jako dobar prijatelj.


Pokušaj saznati što voli kod djevojaka

Ona rečenica koje se žene jako vole držati glasi `svi su muškarci isti`, ali realno – nisu. Svaki dečko je različit i svaki preferira nešto drugo kod cure s kojom bi htio imati nešto više. Netko padne prvo na izgled, netko na oči, a netko treći na inteligenciju i dobru vibru. Kada to saznaš možeš odmah shvatiti hoćeš li mu se uopće i svidjeti u nekom drugom smislu, osim u prijateljskom.


Riskiraj i pozovi ga na dejt

Ako je on uistinu toliko zbunjen ili nije imao prijašnjeg iskustva s flertanjem, vezama i curama općenito, otvoreno ga pozovi van. Radi se o tome da ćeš se ti vjerojatno truditi pokazati mu da ti je stalo i da želiš imati odnos s njim koji je veći od prijateljskog i drugo, a on to neće shvaćati. Ti ćeš tada polako umirati u sebi jer imaš osjećaj da se trudiš uzalud, stoga da ne čekaš predugo – preuzmi inicijativu i pozovi ga na dejt.

Prijateljica više od prijateljice od prijateljice do cure

Još vijesti