Slika nije pronađena

Kada uđeš u novu vezu sve je tako lijepo, divno i krasno i ne razmišljaš što radiš. Sreća je svuda oko tebe i ništa ti ne može pokvariti to raspoloženje, ali trebaš ipak pokušati doći na kratko k sebi i paziti tu i tamo što radiš, jer ne želiš odmah tu vezu sabotirati.

Svaka veza je drugačija i zato treba proći neko vrijeme kako bi ti se sve posložilo i dok shvatiš kako osoba s kojom si u vezi funkcionira i kako će ta veza izgledati. Iako je svaka veza slučaj za sebe, postoje univerzalna pravila kojih se svi trebaju držati. Neka od tih pravila odnose se i na stvari koje na početku nove veze ne bi trebali nikada raditi, jer ovo može samo zakomplicirati stvari ili sabotirati vezu koja je tek krenula i još nije dovoljno čvrsta da preživi ovakve situacije. Evo o kojih se 7 stvari radi:

1.Gušiš društvene mreže s objavama o svom novom dečku/curi

Naravno da se želiš svima pohvaliti sa svojom novom vezom, i to je u redu, napiši da si u vezi, objavi slatku fotkicu, ali nemoj da ti to postane rutina svaki dan. Pisati konstantno statuse u kojima izjavljuješ ljubav nekome s kime si tek tjedan dana, objavljivanje 10 fotki zajedničkih fotki dnevno...osim što ćeš apsolutno svima ići na živce, ovo može i uplašiti osobu s kojom si u vezi. Nitko, osim influencerica, ne želi da svaki njegov trenutak bude javan i to može odbiti ljude jer dečko/cura mogu pomisliti da si s njima samo zato da se možeš hvaliti i pokazivati ju/ga po Instagramu, zato objave na društvenim mrežama drži na minimumu.

2.Nemoj glumiti da si neosvojiv/a

Ako te neka osoba osvojila apsolutno i preko svake mjere, nemoj da tvoja reakcija na to bude da glumiš da te nije zapravo briga. Ne moraš ugušiti osobu sa svojim izljevima ljubavi, ali i pokaži/reci otvoreno kako se osjećaš i što misliš. Igranje igrica te neće odvesti nigdje, dapače, može samo napraviti kompliciranu situaciju u kojoj će osoba s kojom si u vezi početi misliti da ti se više ne sviđa i da si se ohladio/la. Ovo je pogotovo opasno u novim vezama kada je sve još na skliskom teritoriju i ne poznajete se dovoljno.

3.Nemoj odmah reći 'volim te'

Ne postoji određeno vrijeme u vezi kada je u pravo vrijeme za reći 'volim te', ali sigurno nije ni nakon par dana ili tjedan dana. Ako počneš nekome odmah govoriti da ga voliš, to osobu može itekako uplašiti. Ili može misliti da si čudak. Ili da lažeš. Niti jedna opcija nije ono što želiš. Samo zato što ste sada u vezi, ne znači da odmah trebate jedno drugo voljeti. Da, bit će ti ta osoba draga, sviđa ti se, ali ljubav? Radije malo pričekaj s ovakvim izjavama.

4.Uspoređivanje sadašnje veze s prošlima

Kao što smo naglasili ranije, svaka je veza drugačija i uspoređivati sadašnju vezu s prošlom nema smisla i neće ti napraviti ništa dobro. Pogotovo nemoj to raditi na glas. Tvoja sadašnja osoba sigurno ne želi odmah na početku veze prečesto slušati o tvojoj prošloj vezi ili prošloj ljubavi. Ako ćeš svako toliko raditi usporedbe s prošlom vezom, to se može tvojoj curi/dečku činiti kao da zapravo nisi preboljela tu osobu, da još nešto osjećaš prema njoj i da još nisi spremna za nešto novo. Ovo je jedan od načina na koji se možeš odmah sabotirati iako to nisi htio/la.

5.Nemoj ignorirati znakove upozorenja

Kada s nekime počneš dejtati ta će ti se osoba činiti totalno wow jer ćeš ju gledati kroz ružičaste naočale. To nije ništa neobično, svi to radimo, ali nemoj se previše držati te slike, toliko da ignoriraš očite znakova upozorenja da ipak nije toliko dobar/a koliko se predstavlja ili čini na prvi pogled. Svi imaju mane i nesigurnosti, to nije ništa strašno niti nešto što bi trebali skrivati, ali postoje osobine i ponašanja koji su ipak malo gori od običnih mana i koja nikako ne bi trebali ignorirati, već pobjeći od njih na vrijeme.

6.Nemoj forsirati previše dopisivanja/poziva/viđanja

Iz nekog razloga, postoji ideja da kada si s nekime u vezi moraš s tom osobom biti u kontaktu 0/24 i viđati se gotovo svaki dan. Svi imamo obaveze, prijatelje, obitelj, hobije i razne druge stvari koje radimo u slobodno vrijeme kada se opuštamo i želimo vrijeme za sebe, a sada odjednom to više nemaš jer se konstantno čuješ i viđaš s dečkom/curom. Nekima je super čuti se svake sekunde, ali drugima je to ipak malo previše i ovakav ih pritisak može odbiti. Zato radije pomalo, neće ti dečko/cura nigdje pobjeći.

7.Odmah radite velike planove za budućnost

Kada ti se netko jako sviđa želiš da ta osoba bude dio tvoje budućnosti i planova. Nema ni smisla dejtati nekoga s kime se ne vidiš u budućnosti i za koga znaš već od samog početka da to nije to. Međutim, nove su veze upravo to – nove, i treba proći neko vrijeme kako bi se sve posložilo, kako bi oboje shvatili što je dobro za vašu vezu, a što ne, dok ne shvatite kako funkcionirate zajedno. Ako odmah krenete raditi neke velike planove to će staviti pritisak na vašu vezu, a s obzirom da je nova i friška, to joj može samo napraviti loše. Radije s velikim planovima pričekajte neko vrijeme.

Pogledajte još:

Razlozi zašto ostati u vezi s nekime – iako znaš da ta veza ima rok trajanja i neće biti zauvijek

Pitanja koja vode do ljubavi: Postavite si međusobno ovih 36 pitanja – i zaljubit ćete se jedno u drugo

Javiti se bivšem ili ne? Ovo su 4 situacije kada je to u redu, ali i 4 kada nikako nije

veza ne raditi ljubav sabotiranje veze zabranjeno nova veza

Još vijesti