Cura i dečko

Kako će izgledati vaša veza i kojih ćete se pravila u njoj držati ovisi samo i isključivo o tome što se ti i tvoj partner dogovorite. Ipak, na nekim stvarima treba raditi već na početku veze i koliko god da ste entuzijastični, dati jedno drugome prostora.

Kada uđeš u novu vezu, pogotovo ako ti je to prva veza, možeš biti malo izgubljena. Trebate li se sada čuti svaki dan? Trebaš li reći dečku kada negdje ideš? Znači li to da ne možeš u subotu van s frendicama? Postoje neka nepisana pravila koja će ti pomoći snaći se u novoj vezi i koja će dati vašoj vezi super temelj kako bi i kasnije mogla ostati čvrsta i sretna. I naravno, duga.

1.Dogovorite se koji će dan biti vaš dan za viđanje
Dan kada ćete se samo vi družite, bez ikakvih drugih ljudi. Iako je super da se družite s tvojom ili njegovom ekipom, svaki tjedan imajte barem jedan ili dva dana kada ste samo vi. Odaberite dan koji će biti vaš dan i kada nema dogovora za druge stvari, dan kada idete na dejt.

2.Nemoj zaboraviti imati solo vrijeme za sebe
Iako ćete na početku veze provoditi puno vremena zajedno, dobro je nekada uzeti predah i imati vrijeme samo za sebe. Vrijeme kada ćeš gledati svoju omiljenu seriju, družiti se sa sestrom, ići sama u šetnju ili otići s nekim drugim na kavu. Samo zato što ste zajedno to ne znači da i trebate biti 0/24 zajedno. Zdravo je i u vezi uzet vrijeme za sebe.

Cura i dečko Ponašanja tvog dečka koja ti se čine slatka i zaštitnička – a zapravo ovih 9 pokazuje da ti ne vjeruje

3.Ne pokreći razgovore o budućnosti
Kada tek uđete u vezu to još nije vrijeme za razgovore o budućnost. Nikakve priče o tome koliko ćete imati djece ili gdje ćete živjeti. Još je puno prerano za to. Takvi razgovori odmah na početku stavljaju prevelik pritisak na vašu vezu. Osim toga, dečki bi se mogli i uplašiti takvih tema.

4.Uključi dečka u svoju ekipu
Ne mora se svaki put družiti s tvojom ekipom kada idete negdje, ali ga svakako uključi što više puta. Da upozna tvoje ljude i oni njega. Nemoj ga držati odvojenog od tvojih ljudi. Čak i da se družiš samo s curama, neka se kratko dođe javiti kada ste negdje ili ga odvedi na kavu samo s najboljom frendicom.

5.I dalje izlazi s frendicama BEZ dečka
Iako si u vezi, to ne znači da ne smiješ van bez dečka. Ukoliko ti se dečko ljuti kada ideš van bez njega, samo pokazuje da ti ne vjeruje. Veza bez povjerenja neće opstati. Morate naučiti pustiti jedno drugo van bez nadzora i vjerovati da nećete raditi ništa sumnjivo. Kada povjerenje nedostaje iz temelja veze, ona nema šanse za opstanak.

6.Nemoj mu skrivati ako ti se neki dečko javi ili ti se upucava
Da bi povjerenje funkcioniralo, morate biti iskreni jedno prema drugome, čak i kada su u pitanju neke informacije koje možda ne želite čuti. Neki ti se dečko upucava? Srela si bivšeg i popričali ste? Na Instagram ti se javlja netko novi? Nemoj mu takve stvari skrivati. Kad-tad će saznati i onda će cijela situacija ispasti puno gora. Potpuna iskrenost od početka!

Zaljubljeni par Zašto ti niti jedna veza ne uspijeva? 10 znakova da ste problem TI i tvoje ponašanje

7.Dečko ne može čitati tvoje misli
Ovo je nešto što trebaš imati na umu od početka veze. Dečko ne može shvatiti zašto se ljutiš, što je napravio pogrešno ili što očekuješ od njega da napravi u određenoj situaciji. Reci mu! Nemoj čekati da sam shvati jer neće. Kada od početka imaš na umu da ti on ne može čitati misli, uštedjet ćeš si puno živciranja i glupih svađica.

8.Kada se porječkate nemoj prijetiti prekidom
Tek ste počeli biti skupa, a već prijetiš prekidom ili govoriš stvari poput „nisam ni trebala biti s tobom“ ili „bolje mi bilo da sam sama“. Nikada u vezi ne bi trebala govoriti takve stvari, a pogotovo na početku kada vam se veza još gradi. Ovako ju urušavaš prije nego što je i imala priliku postati čvrsta.

9.Nemoj ga uspoređivati s bivšim
Želiš li da on misli kako još nisi preboljela bivšeg? Vjerojatno ne. Uspoređivati sadašnjeg dečka s bivšim, bilo na glas ili u svojoj glavi, nije dobra ideja. Svaka je veza odnos za sebe i svaka je osoba drugačija. Neće ti ova veza biti slična prošloj i ne bi ih niti trebala uspoređivati.

veza nova veza početak veze zlatna pravila Ljubavni savjeti ljubav

Još vijesti