Slika nije pronađena

Napokon si na prvom dejtu sa simpom, osjećaš se presretno i sve se čini divno i krasno. No, postoje situacije koje nikako ne bi smjela ignorirati na prvom spoju i koje bi ti trebale biti znakovi upozorenja da tu nešto nije u redu.

Prvi dejt koji čekaš već neko vrijeme je napokon tu, već si i prije dejta oduševljena, misliš kako ništa ne može poći po krivu, znaš da je simpa savršen jer se ipak već dopisujete neko vrijeme. No, na prvom dejtu možeš iz ponašanja saznati jako puno o osobi, samo trebaš malo obratiti pozornost. Eksperti za veze sastavili su listu od 15 znakova upozorenja koji ljudima obično promaknu na prvom dejtu. Zapamti ih, jer ako uočiš neki od ovih znakova, shvati ih kao ozbiljno upozorenje da veza s tom osobom neće završiti dobro po tebe.

1. Inzistira da odabere i naruči piće za tebe

Iako se ovo na prvu čini slatko i romantično, ukoliko izraziš želju da sama želiš odabrati što ćeš piti ili jesti, svako inzistiranje da ti ipak on naruči piće, je znak za uzbunu. Ovakvo ponašanje tipično je za osobe koje vole kontrolirati druge.

2. Nema mišljenje o ničemu

via GIPHY


Jedno je kada je netko opušten i ležeran po raznim pitanjima – tipa gdje otići na piće ili gdje prošetati, ali ako netko s kime si na dejtu ne želi donijeti nikakvu odluku i inzistira da ti sve odlučiš, te ako nema mišljenje o nikakvoj temi koje se dotaknute, postupaj dalje oprezno.

3. Osoba s kojom si na dejtu stalno gleda u desnu stranu

Istraživanja su pokazala da ako osoba s kojom pričaš stalno gleda prema gore ili u desno, to pokazuje da stvaraju uspomenu, a ne da se prisjećaju. Što znači da ako netko s kime si na dejtu prepričava neku super zabavnu uspomenu i cijelo vrijeme gleda u desno, lako je moguće da izmišlja priču. Tko još želi dejtati lažljivca?!

4. U razgovoru često napominje kako je nešto treba napraviti drugačije, da se osjeća loše jer nije nešto napravio ili čak spominje da TREBA nekoga (umjesto da ŽELI nekoga)

via GIPHY


Oni koji često u razgovoru spominju kako im je žao za neke prilike koje su propustili ili se prisjećaju trenutaka kada su trebali drugačije postupiti ali nisu...to su osobe koje traže tuđe sažaljenje. Vole se predstavljati kao žrtve i ne znaju kako preuzeti odgovornost za svoje postupke.

5. Jedno govori, drugo radi
Jedno od upozorenja koje nikako ne želiš ignorirati je ako se ne poklapaju nečije riječi s postupcima. Kada primjerice netko govori kako je ekološki osviješten i brine za prirodu, a onda u dućanu redovito svaki put uzima vrećicu. Male sitnice koje inače možda ne bi povezala, kao primjerice ova, otkrivaju puno o nekome.

6. Sve uvijek moraju točno specificirati

Kada konstantno naglašava tko se kome prvi javio ili tko je što rekao prvi, žele uvijek sve utvrditi, čak i ovakve nebitne sitnice, još je jedan znak koji ne bi trebala ignorirati. Takve će ti osobe uvijek nabijati na nos detalje koji zapravo uopće nisu bitni.

7. Kritizira svoje bivše

via GIPHY


Ako simpa dobar dio vremena na prvom dejtu priča o svojoj bivšoj i govori hrpu negativnih stvari koje mu se nisu sviđale u odnosu s njom, trči što dalje i što brže! Vrlo je vjerojatno da se radi o osobi koja je puna sebe i kojoj su uvijek svi drugi krivi za nešto, a oni su sami sebi najbolji i savršeni.

8. Kritizira ljude oko vas

U redu je tu u i tamo prokomentirati nekoga, ali ako tvoj dejt provede dejt tako da kritizira i ismijava ostale – od konobara do vlastitih roditelja, braće, prijatelja... zapitaj se što će pričati i svim tim ljudima ubuduće o tebi ako nastavite dejtati.

9. Preromantični su

via GIPHY


Kada se nađete na prvom dejtu i on se počne ponašati jako romantično, to te može oboriti s nogu, ali nemoj se dati prevariti. Nikakvo ekstremno ponašanje nije normalno pa tako ni romantično. Ako te na prvih nekoliko spojeva krene bombardirati s komplimentima, poklonima, krene se ponašati kao da si ti ljubav njegova života, zabrini se, jer takvo ponašanje na prvom spoju nije normalno. Želi te uljuljati u lažan osjećaj sigurnosti, da se što više zaljubiš i postaneš luda za njim, a kada uspije u naumu, krenut će na drugu 'žrtvu'.

10. Kasni, a nema dobar razlog

Uvijek se može dogoditi neki kolaps u prometu ili neka hitna situacija, ali zato svi imamo mobitele, možemo jedni drugima na vrijeme javiti takve stvari. Ako tvoj dejt kasni, ništa ne javlja, a kada se pojavi ima neki glupi razlog zašto je kasnio, to ti je znak da nema poštovanja prema tvom vremenu.

11. Cijelo se vrijeme žali

via GIPHY


Jedna je stvar kada se netko osjeća dovoljno ugodno u tvom društvu da odmah na prvom dejtu poželi otvoriti duši i ispričati ti neke privatne stvari koje ga muče. ALI, ako se netko svako malo žali na nešto iz svog života, to ti može pokazati da će ti ta osoba donijeti samo hrpu problema i negativnosti. Ovo upozorenje nikako ne ignoriraj!

12. Previše stvari imate zajedničkih

Ukoliko primijetiš da tvoj dejt cijelo vrijeme vodi razgovor, a na svaku stvar koju kaže tvoja je reakcija 'Ajme i ja to volim', napravi pauzu i razmisli. Možete imati zajedničke stvari, ali baš sve – omiljenu hranu, omiljeni bend, omiljenu boju, dućan s odjećom, mjesto za izlazak... to može biti znak da te dobro proučio na društvenim mrežama kako bi te mogao osvojiti. To znači da je izmanipulirao situaciju i da ti se ne predstavlja on kao on, nego ti predstavlja verziju sebe koju pretpostavlja da ti želiš čuti. Treba li uopće naglašavati koliko je to znak za uzbunu?

13. Cijelo vrijeme provjerava mob, ali kada se dopkate treba mu cijela vječnost da odgovori

via GIPHY


Osoba koja ti već na prvom spoju ne može dati svoju pažnju već cijelo vrijeme provjerava mobitel, neće se promijeniti ni kasnije. Pogotovo se trebaš zabrinuti ako je na dejtu cijelo vrijeme na mobu, a kada se dopisujete nikako da odgovori i stalno se ispričava jer nije blizu moba. Iz takvog ponašanja možeš zaključiti da nije toliko zagrijan, zato se nemoj previše ponadati.

14. Stalno te nešto pita, a na tvoja pitanja jedva da i odgovori

Ako teško otkriva informacije o sebi, čak i neke najbanalnije, ali želi znati sve o tebi, trebaš se zabrinuti jer to nije normalno. Lijepo je kada je netko zainteresiran i želi znati stvari iz tvog života, ali u razgovoru trebaju otprilike podjednako sudjelovati obje strane.

15. Ne da ti da podijelite račun pola-pola

Ukoliko se ne osjećaš ugodno kada ti netko plati piće ili ulaznicu za kino i želiš da simpa i ti podijelite račun, to je sasvim u redu. Ako on inzistira da će platiti, iako ti govoriš da bi se osjećala ugodnije da podijelite, pripazi, takvi odnosi će uvijek završiti loše jer ti nećeš imati pravo glasa i donošenja odluka. Pronađi nekoga tko će te slušati, poštivati tvoje želje i dati ti da izraziš što želiš – je li netko takav ili ne možeš na ovaj način provjeriti već na prvom spoju.

Foto: Freepik – Prostooleh/ Giphy

M.T.

Neka prvi dejt bude još zabavniji i bez straha od tišine! 10 neobičnih pitanja koja nitko ne očekuje

HOROSKOP Savršeni prvi dejt za svaki znak – saznaj gdje moraš izvesti svoju simpu

Pripremi se za prvi dejt – pjesme koje će ti pomoći da se opustiš i nabriješ i prije nego ga vidiš

Pogledajte još:

ponašanje simpa znakovi upozorenja prvi dejt

Još vijesti