Slika nije pronađena
Prvi seks uvijek je stresan koliko i uzbudljiv. Ukoliko ste u zdravoj i sretnoj vezi i osjećate da biste voljeli napraviti i taj korak u zbližavanju s vašim dečkom ili vašom djevojkom, sigurno vam kroz glavu prolazi stotinu pitanja: kako će sve proći, što točno raditi, skinuti čarape ili ne, hoće li mu/joj se svidjeti naše tijelo i slično.

Djevojke se posebno pripremaju, bore se s napadima treme i savjetuju se s prijateljicama. No, nije ni dečkima puno laše! Iako vam se može činiti kao da su 'cool' i sasvim spremni, nisu ni oni imuni na neka pitanja koja se vrzmaju po njihovim glavama. I oni su nesigurni jer ne znaju hoće li se dokazati i proslaviti. Otkrijte o čemu razmišljaju dečki prije prvog seksa!

Pokazati uzbuđenje ili ne?

Prvi seks s osobom do koje vam je stalo i koja vas fizički privlači najuzbudljivija je stvar na svijetu. Dečki često razmišljaju koliko i da li uopće pokazati svoju uzbuđenost? Hoće li ispasti prenagli i nasrtljivi? Nezasitni? Kako da zatraže još, a da ne ispadnu manijaci? Dečki vole svoje osjećaje pokazati akcijom i radije bi vam pokazali koliko ih privačite nego o tome raspravljali uz kavu.

Hoću li biti dovoljno dobar?

Svakome je stalo da zadovolji svog partnera, a dečkima čak i više nego djevojkama. Od dečki se najčešće traži i inicijativa i samopouzdano snalaženje u svim nezgodnim situacijama, a to nije jednostavan zadatak. Osim toga, prvi seks je mnogo napetiji nego ostali i to bi za dečke moglo značiti da će teže kontrolirati orgazam. Hoće li trajati prekratko? Ako im zamjerite pomalo šeprtljavu izvedbu koja je možda potrajala kraće nego što ste planirali – povrijedit ćete ih. Dajte im priliku da se upoznate i uskladite. Ako pak primjetite da dečku nije stalo do vaše ugode i zadovoljstva – ne zaslužuje drugu šansu!

Djevojka iz susjedstva vs. lice s naslovnice

Mnoge se djevojke brinu o tome kako će se skinuti pred dečkima i hoće li joj zamjeriti što ne izgleda kao neka manekenka s naslovnice. Dečki znaju da su naslovnice fotošopirane i da savršene djevojke ne postoje stoga se opustite i prepustite mu se – to će opustiti i njega. Nema razloga da se pokušate impresionirati pločicama i ekstra mršavim nogama – bit ćete prekrasni jedno drugome jer ste par i dijelite mnogo drugih stvari.

Hoću li dobiti drugu priliku?

Upamtite da je prvi put – samo prvi put. Ponekad je to malo šeprtljasto, neugodno, neudobno, brzo i ne tako sjajno. No, ukoliko si date drugu šansu mogli biste otkriti da se s vremenom sve bolje poznajete, a tako ćete naučiti i kako zadovoljiti svog partnera/partnericu. Ponekad prvi seks bude sjajan, adrenalinski i nezaboravan, pa otkrijete da je svaki sljedeći lošiji. I to je u redu. Nemojte samo imati prevelika očekivanja jer prvi seks često nije mjerilo niti pokazatelj onoga što vas očekuje ubuduće. Nemojte se opterećivati pretpostavkama i unaprijed zadanim scenarijima, doputite da vas ponese trenutak, ali nemojte ni nepromišljeno jurcati i žuriti. Odluku donesite zrelo i staloženo!


L.B./foto: sxc.hu

Prvi seks pitanja Dečki

Još vijesti