Slika nije pronađena
Istraživanje je pokazalo zanimljive podatke - izgleda da su cure 'isprogramirane' da varaju svoje dečke, a evo i zašto.

via GIPHY


Sveučilište u Teksasu nedavno je provelo istraživanje kako bi se došlo do zaključka jesu li cure 'programirane' da varaju svoje dečke i postoji li neki određeni razlog zašto to rade, donosi Večernji.hr. Rezultati istraživanja pokazali su da cure varaju svoje partnere jer traže boljeg, odnosno onog dečka koji im najbolje odgovara.

Znanstvenici su došli do objašnjenja da one to rade jer su tako 'isprogramirane' zbog evolucije.

via GIPHY


Profesor David Buss sa Sveučilišta u Teksasu objasnio je da se u povijesti partnerima žena mnogo toga lošeg moglo dogoditi - mogli su se ozlijediti, nastradati ili poginuti. S obzirom na to, žene su evoluirale na način da uvijek imaju plan B, odnosno neku rezervu. To znači da su cure 'programirane' tako da mijenjaju dečka koji im ne odgovara i tako pronalaze drugoga.

Kad im u prošlosti muškarac nije odgovarao, one su automatski krenule na traženje drugog muškarca. Evolucija je navodno napravila svoje i tako je ostalo pa se danas najveći broj cura odlučuje na prekid ako skuže da dečko s kojim su u vezi nije idealan za njih.

via GIPHY


Kako donosi Večernji.hr, čak 79 posto cura zaljubilo se u dečka s kojim su prevarile nekoga, što znači da cure nikad ne varaju 'bez razloga' već isključivo kad su nezadovoljne svojom vezom.

Foto: Profimedia/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Zašto dečki varaju? Šest najčešćih razloga zbog kojih (p)ostaju nevjerni

STOP Pripazi, dečki ovog oblika lica su skloniji varanju!

I cure varaju – pet najčešćih razloga zbog kojih i dobre cure postaju zločeste

Istraživanje cure varanje

Još vijesti