Slika nije pronađena

Ti i dečko ste službeno zajedno, sve je divno i krasno, ili barem tako misliš. I onda ispadne da se spetljao s nekom curom, poljubio ju, i ne vidi gdje je problem, jer on to ne smatra varanjem.

Što se smatra varanjem? Nemaju svi istu definiciju ovog pojma, zato prije nego uđeš u vezu, nije loše s dečkom popričati o tome, da ne bi kasnije bilo ups nismo znali. Za neke je varanje kada imaš seks s drugom osobom, za neke poljubac, a za neke i dopisivanje. Ovisi od osobe do osobe, a pogotovo između cura i dečki. U istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji koje su izveli Relate and Relationships Scotland, ispalo je da 19% dečki poljubac ne smatra prevarom. Isto tako, gotovo 50% ispitanih cura čak i na flertanje gleda kao na varanje.

Ispitali su mišljenja mladih, i djevojaka i dečki, njih 5071 je sudjelovalo, a svi su imali između 18 i 24 godine. Otkad je postalo popularno koristiti društvene mreže za 'intimnije' razmjene poruka poput sextinga, mnogi su promijenili i kriterije oko toga što smatraju varanjem. Isto je i s korištenjem aplikacija za dejtanje, jer ispada da je na njima četvrtina ljudi koji su u vezi, samo žele malo izvidjeti situaciju.

Što će tko računati pod varanje ovisi o tome kako je tko odgojen ili kakav stil života vodi, zato se ne može postaviti pravilo što je varanje, a što ne. Najbolje rješenje je da popričaš s dečkom ili curom i da utvrdite pravila koja će vrijediti za vas.

Pogledajte još:

Sitnice koje vode prema nevjeri mogu se računati i kao prevara - što je to mikrovaranje i kako ga prepoznati?

Konačno je razriješena nedoumica! Otkrij koji je odgovor na vječno pitanje - je li flert varanje?

STOP Pripazi, dečki ovog oblika lica su skloniji varanju!

Istraživanje varanje u vezi nevjera varanje

Još vijesti