Slika nije pronađena

Potaknuti pitanjem u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori' vezano uz dečke obavili smo jedno malo istraživanje kako bi vama, curama, pomogli ući u njihove muške glave.

Jako je učestalo mišljenje da su žene s Venere, a muškarci s Marsa, a mi smo se uključili u tu neumornu misiju pokušaja spajanja i boljeg razumijevanja ta dva planeta. Mislite da ćemo to teško postići? Mislite li da je nemoguće razumjeti taj suprotni spol? Pa, možda to i nije toliko teško, a ključ će uvijek biti kraljica svih međuljudskih odnosa – komunikacija!


Što to dečki žele i što ih muči, a da vama nikad ne bi priznali iz ovih ili onih razloga – možda ih je strah svađe, možda misle da ih jednostavno nećete razumjeti, a možda su zaista uvjereni da vi već sve znate i da se samo pravite da ih ne razumijete (kao da cure znaju čitati misli ili što?!). U svakom slučaju, isplivale su mnoge njihove frustracije iz kojih cure mogu puno naučiti i, pazite ovo, ništa od toga nema veze s vašim fizičkim izgledom, koliko god možda mislile da im je to najvažnije.

Da više ni sekunde ne duljimo, pitanje koje smo im postavili glasi: 'Što misliš da cure ne razumiju vezano uz dečke, a volio bi da to znaju?', a u nastavku otkrijte što su nam odgovorili:

'Poručio bih svim curama da shvate da se cijeli svijet ne vrti oko njih i da neke jednostavne stvari nemaju dublje značenje. Samo zato što se dopamo ne znači da smo odmah zajedno i da se MORAMO čuti po cijeli dan. Ako pogledam neku curu na školskom hodniku, nije mi odmah automatski cura. Volio bih da ženski rod već jednom shvati da dečki ne promišljaju o svemu što rade 10 koraka unaprijed i da nemaju skrivene namjere. Kad nešto hoćemo, to i kažemo', Daniel (16).


'Odgovora na ovo pitanje po meni nema nego je samo uvod u raspravu, pa tako možda i svađu', Vedran (19).

'Poručio bih curama da se manje brinu oko svega - fizički izgled i zamaranja oko nebitnih stvari. Da nas niste privukle svojim osobinama, ne bismo ni bili s vama. I budite prirodne i svoje, nemojte se pretvarati da ste nešto što niste i nemojte tuđa mišljenja uzimati kao svoja. Cijenimo vaša mišljenja i volimo kad se tu i tamo i malo porječkamo s vama jer vidimo da je i vama tada stalo', Mislav (18).

'Ja sam došao do zaključka da cure sve znaju, ali su u srži zločeste pa se ponekad prave da ne znaju jer im je dosadno', Filip (20).


'Ja bih volio da moja cura shvati da imam nešto što se zove posao i da ne mogu biti s njom na telefonu 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu ili joj odgovoriti na poruku ODMAH. Ponekad volim imati vrijeme za sebe i ne želim da mi je konstantno za vratom', Aleksandar (22).

'Poručio bih curama da bolje slušaju dok im nešto pričamo', Matija (21).

'Smeta mi kad cure rade stvari zbog kojih sam ljubomoran još ih uporno ponavljaju. Isto tako bi trebale razmisliti dvaput kad nas tjeraju da idemo nekuda kuda ne želimo ići ili kad ne kuže da dečki možda nemaju mogućnosti (npr. financijske) za sve njihove želje, ali dečki to ne budu nikad priznali', Dino (25).


'Prije nego se upustite s frendicama u analize svake njegove rečenice i nagađanja što je mislio ili nije mislio, pitajte direktno njega. Bez obzira koji scenarij smislile, ogromne su šanse da ćete promašiti i trebate pitati direktno izvor', Davorin (18).

'Cure se trebaju pomiriti s tim da dečkima treba druženje s dečkima, izlasci, kvartovski nogač ili košarka, FIFA turnir na PS4. Isto tako se trebaju pomiriti s tim da budu se dečki uvijek okrenuli za lijepom ženom na ulici. Jednostavno ne mogu imati sve pod kontrolom i u svakom trenutku znati gdje su njihovi dečki', Nikola (17).


'Nekad seen znači da sam otvorio poruku da vidim što si napisala jer mi je stalo, ali sad baš i ne mogu odgovoriti jer gledam nogomet s dečkima', Miljenko (16).

'Nemojte uvijek vjerovati riječima nego djelima', Marko (20).


Foto: Shutterstock – Gelpi/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Dečke *potajno* izluđuje ovih 7 malih stvari koje cure rade – i nikad im neće dosaditi!

Cure posebno padaju na visoke dečke - znanost ima odgovor zašto je visina toliko bitna

Ovih je 8 situacija super romantično u filmovima i serijama, ali u stvarnom životu su znak za uzbunu

veza ljubav Dečki Istraživanje cure mišljenje savjeti

Još vijesti