Slika nije pronađena

To svi znamo: svi vole pričati o seksu – što više i što maštovitije, to bolje! Problem s omiljenim temama je taj da se zbog tolikog brbljanja mogu stvoriti neke urbane legende i lovačke priče koje nisu istinite, ali svi vjerujemo u njih jer hej, svi o njima pričaju!

Srećom pa postoje načini na koje možemo raskrinkati takve rsprostranjene, ali potpuno neistinite priče...

Lovačka: Svi se seksaju osim mene

Mehanizam iza ovih masovnih hvaljenja i laganja je jednostavan – nitko se ne želi osjećati izostavljenim pa ako jedna osoba izjavi da ima aktivan seksualni život, drugi će vrlo vjerojatno kimati glavama i reći da je tako i u njihovom slučaju. Jedno od recentnijih istraživanja koje je provela dr. Sally Cockburn pokazalo je da je prilikom ispitivanja samo jedan od 4 tinejdžera izjavio da se seksa.

Svi se žele osjećati prihvaćeno, no ne bi zbog toga trebali pričati lovačke. To seksaš li se ili ne ne tiče se nikoga, hoćeš li o tome govoriti isključivo je tvoja odluka, a ako još nisi uplovio/la u te vode – to nije ništa čega se trebaš sramiti.

Lovačka: Ako se dečko dugo ne isprazni eksplodirat će

Ovo se kolokvijalno naziva blue balls, a temelji se na pretpostavci da muškarci moraju ejakulirati inače su u opasnosti od prsnuća testisa. Naravno da se radi o gluposti! Postoji objašnjenje za ovu lovačku, a tiče se dečkiju koji su na taj način vjerojatno pokušavali nagovoriti djevojke da se s njima uspuste u seksualne odnose uz lovačku: Moraš mi pomoći, eksplodirat ću...

Testisi mu neće pocrnjeti niti poplaviti iako bi se mogao sojetiti malo isfrustrirano. Ako posegne za ovom laži razmisli je li on pravi dečko za tebe jer te očito želi izmanipulirati, a pritom i laže.


Lovačka: Dečki više uživaju u seksu

To uopće nije istina! Seks može biti dobar i loš – kako za djevojke, tako i za dečke. Ovisi s kim si, koliko ti je ugodno, koje emocije osjećaš i sl. Povijesno su žene bile pod većim stresom zbog trudnoća (dok još nije postojala kontracepcija), ali danas se to uvelike promijenilo. Nema fiziološkog razloga zbog kojeg bi žene uživale manje.


Lovačka: Ne možeš zatrudnjeti prvi put niti tijekom mjesečnice

Ne može se previše puta ponoviti: moguće je zatrudnjeti i/li zaraditi neku spolno prenosivu bolest svaki put kad prakticiraš seks bez zaštite. Stoga je važno koristiti kondome koji će u kombinaciji s pilulom biti vrlo pouzdana zaštita. Svaki put kad ovuliraš, postoji šansa da zatrudniš. Obzirom da u mlađoj dobi žene često ne znaju kad točno ovuliraju – rizik je tim veći. Mala je vjerojatnost da zatrudniš tijekom menstruacije, ali i to se može dogoditi ako se mjesečnica poklapa s ovulacijom (moguće je).

Lovačka: Spolno prenosiva bolest može se prenijeti poljupcem ili sjedanjem na wc-školjku nakon nekoga tko je zaražen.

Ova je priča malo teža za opovrgnuti. Preko poljupca možeš zaraditi herpes, ali i klamidiju ako ju osoba s kojom se ljubiš nosi u grlu. Jako su male šanse da se zaraziš ičime preko wc-školjke. Scenarij bi trebao izgledati nekako ovako: osoba koja je zaražena (genitalnim herpesom) morala bi sjediti (na svojim genitalijama) na školjci barem 30 sekundi nakon čega bi ti trebao/la sjesti na to isto mjesto s otvorenom ranicom na spolnom organu i tad bi postojala šansa. Ali zapravo se radi o poprilično nevjerojatnom scenariju.

Lovačka: Možeš procijeniti koliko je dečko obdaren prema veličini njegovih stopala.

Ne postoji apsolutno nikakva korelacija između broja noge muške osobe i veličine njegovog penisa. O veličini nekog organa ne možeš suditi na temelju drugih organa. To vrijedi za sve udove i organe. Jedino što o dečku možeš zaključiti ako ima ogroman broj noge jest da nosi velike cipele.

Lovačka: Djevojke koje su seksualno aktivnije imaju rastegnutije vagine.

Ni u ovoj priči nema nikakve istine! Čak ni rađanje djeteta neće rastegnuti vaginu. Količina seksa nema veze sa snagom tvoje zdjeličnih mišića koji određuju koliko ti je vagina u formi.

Imaš li i ti neku lovačku priču o kojoj svi pričaju, a sumnjaš da nije istinita?

L.B./izvor: Girlfriend

foto: arhiva, Tumblr

Pročitajte još...

...Ovo ne pokušavajte doma: 6 stvari koje su seksi samo na filmovima...

...Pornografija, tehnologija, seks: mladi to vole – digitalno!...

...Koji neugodnjak: osobne ispovijesti o prvom seksu...

seks lovačke priče mitovi Spolni Odnosi Trudnoća

Još vijesti