Slika nije pronađena

Prije nego se skroz zaljubiš i izgubiš glavu, procijeni kakav je. Kada nekoga tek upoznamo ta se osoba želi pokazati u što boljem svjetlu, ali je li to stvarno kakav je? Ili samo glumi i čeka da pokaže svoje pravo lice? Po ovim znakovima možeš brzo zaključiti je li netko stvarno dobra i draga osoba.

Ne može zauvijek skrivati kakva je osoba, ali dovoljno dugo dok se zakačiš za njega – itekako može. Baš kada pomisliš da si sretnica jer si pronašla tako dragog i dobrog dečka, on se odjednom promijeni za 180 stupnjeva. Svi mogu biti puni lijepih riječi od kojih ćeš se rastopiti, ali ono što je bitno je što netko stvarno i radi. Postoje sitnice koje ne zapažamo ili ne doživljavamo kao bitne kada nekoga upoznamo, ali one mogu jako puno reći. Ovih 10 znakova će ti odmah pokazati je li taj dečko stvarno tako dobar kako se prikazuje ili je samo jako dobar muljator.

1.Ne govori za sebe da je dobar dečko

Svatko tko ima potrebu stalno naglašavati nešto o sebi, najvjerojatnije baš upravo takav nije. Ako te potiče da odete na dejt jer je on dobar dečko i nemaš što za izgubiti, nemoj povjerovati. Oni koji su stvarno dobri ne moraju to govoriti, već će ti to pokazati nekim stvarima koje naprave, iz čistog mira.

 
 

2.Prihvaća 'ne' kao odgovor

Nekada nisi za druženje, ne da ti se vidjeti ni s kime jer ti je jednostavno loš dan, ne želiš pričati o nečemu, ne želiš se ljubiti jer se bojiš da bi vas starci mogli uhvatiti...što god da ne želiš u tom trenutku, dobri dečki će prihvatiti 'ne' kao odgovor i neće te pokušati izmanipulirati ili nagovoriti da promijeniš mišljenje. I što je najbitnije, s  njim se nećeš se osjećati loše jer si rekla ne.


3.Ima strpljenja (kada je u pitanju razvoj vašeg odnosa)

Ne žele svi da im se odnos s nekime razvija jednakom brzinom, ali ako se nekome stvarno sviđaš i iskreno te želi upoznati bez nekih skrivenih razloga, imat će strpljenja pričekati da ti bude ugodno i da tek onda krenete na sljedeći korak. Svatko tko nema strpljenja za pratiti sporiji tempo u razvoju vašeg odnosa – budi oprezna s takvom osobom. Postoje dobre šanse da nema dobre namjere.

 
 

4.Ne krivi druge za svoje greške

Svi ćemo povremeno napraviti neku grešku, zeznuti nešto...to se jednostavno događa, ali ono kako ćemo se postaviti oko toga je bitno. U redu je pogriješiti i zeznuti stvar, ali nije u redu krivicu pokušati svaliti na nekoga ili nešto drugo. Razlika između dobrog dečka i idiota je ta što će dobrica priznati da je zeznuo i nositi se s posljedicama, dok će ovaj drugi imati 1001 razlog zašto ipak nije on kriv.

5.Razmisli prije nego nešto napravi

Impulzivnost nije nekada loša karakteristika. Međutim, svako treba i znati da neka sitnica koju će reći ili nešto što će napraviti može imati utjecaja na nekoga i razmisliti je li to stvarno nešto što žele reći/napraviti. Onaj kome je stalo do tebe i tko je stvarno dobar, razmislit će prije nego li nešto napravi što bi moglo utjecati na tebe, neće samo napraviti pa što bude, bude.

 
 

6.Ne očekuje komplimente

Pecanje za komplimentima nije karakteristika koju imaju dobrice. On je dobar i drag jer je jednostavno takav, a ne zato što želi pohvalu. Oni koji se samo prave da su dragi će ti svako malo, kao iz zezancije, nabaciti pitanje 'pa je l' nisam dobar?' kada napravi nešto lijepo ili kaže nešto lijepo. To ti može biti znak upozorenja.

7.Dobar je prema drugima

Jedna od najlakših stvari po kojima možeš zaključiti kakav je stvarno netko je način na koji se odnosi prema drugima – svojim prijateljima, roditeljima, pa čak i neznancima, tipa prodavačicama u dućanu ili konobaru. Ima li poštovanja prema drugima ili ne i kako priča o njima? Sve ti to može puno toga reći. Nema opravdanja da netko bude nepristojan i neugodan prema teti u dućanu.

 
 

8.Oprašta

Dobrice znaju da nema smisla biti zlopamtilo. To ne ide u korist nikome. Pronaći način za prijeći preko nekih stvari nije uvijek lako, ali ako se želi, pronaći će se način.

9.Prihvaća druge

Jedna od najgorih situacija u kojoj se možeš naći kada se kreneš viđati s nekime je da taj netko ne prihvaća tvoju ekipu, stalno priča loše o njima, ne želi se družiti s njima niti im dati priliku. Koliko god bili različiti, ako mu je stalo, pronaći će zajednički jezik i s tvojim frendicama. Ne moraju postati BFF, ali neće mu ni smetati što su povremeno s vama.

 
 

10.Možeš se osloniti na njega

Znaš da te neće otkantati pola sata prije dogovora, da će te otpratiti doma ako ostanete malo predugo vani, neće kasniti kada se vidite, saslušat će te ako te nešto muči... Imat ćeš osjećaj da mu stvarno možeš vjerovati i osloniti se na njega, bilo da se radi o sitnicama ili nekim većim stvarima. Ljudi koji su nepouzdani i s kojima nikada ne znaš što se može dogoditi i hoće li dogovor koji imate stvarno i opstati – nisu toliko dragi koliko se prikazuju.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Sklo Studio

M.T.

Pogledajte još:

Izbaci iz glave nesuđenu ljubav: Kako preboljeti simpatiju koja nikad nije postala ništa više ni ozbiljnije?

Prepoznaj dečke kojima si samo još jedna u nizu i izbjegni slomljeno srce: Ovih 8 stvari otkriva da je 'igrač'

Oduševi simpu slatkom porukom! 15 poruka koje možeš poslati nekome da mu daš do znanja da ti je u mislima

veza dečko dobrica idiot znakovi

Još vijesti