Slika nije pronađena

Od kanibala, preko zmije, Darth Vadera, vampira i svih ostalih podvrsta takozvanog francuskog poljupca, preko pozdravnih, insceniranih, zračnih... možda je bolje da nas ti poljupci nekako preskoče.

1. Pozdravni, rutinski – ne želimo ga ako nam ga netko daje iz navike, refleksno i bez osjećaja. Nekako još uvijek vjerujemo da poljupci jesu iskaz ljubavi pa ti ne preporučujemo da ih dijeliš 'šakom i kapom'. Takva pusa traje kratko i nema svoju čar – ako imate naviku ljubiti se pozdravno, onda barem zadržite usne jedno na drugome barem nekoliko sekundi da vas obuzme osjećaj ugode.

via GIPHY


2. Inscenirani – to su oni u kojem ti netko polako prilazi pa se ti 'stigneš snaći' (i tad obično okreneš obraz). Puno su nam draži spontani i iskreni, a ne moraju nužno ni biti poljupci u usta – jednako su nam prirasli srcu i oni u lice, nos i čelo (simpatični su i mogu biti strastveni).

3. Zračni – ovo je najhladnija moguća varijanta poljupca i to obično odrađena u žurbi – jednako kao i kod pozdravnog, možda bolje bez njega. Kad idući puta poželiš poslati jedan takav, radije se vrati do osobe kojoj želiš dati pusu i daj joj pravu pusu. Samo tada će druga osoba osjetiti emocije.

via GIPHY


4. Onaj s previše 'rada jezikom' – sigurno znaš na što mislimo kada to kažemo.

Popis od još deset vrsta poljubaca u ultrazabavnom videu sastavio je BuzzFeed – kako biste saznali koji su, pogledajte video ispod.
Foto: YouTube/Shutterstock/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Nauči iz filmova - kako treba izgledati savršen poljubac?

11 načina na koje te grli otkriva njegove namjere – otkrij sviđaš li mu se, voli li te ili fejka?

Grli te, i daje ti komplimente? Saznaj radi li to 'prijateljski' ili mu se sviđaš

ljubav nepoželjno vrste ljubljenje tip puše poljupci

Još vijesti