Slika nije pronađena
Prvi dejt nekad zna biti jako stresan, pogotovo ako si po prirodi sramežljiva osoba kojoj je teško samo se tako opustiti pred drugom osobom. Ako je možda prvi spoj i spoj naslijepo - bed stvarno ne može biti veći.

via GIPHY


Ali, prvi dejt ima nekih strana koje totalno volimo i baš zbog njih najviše volimo prve ljubavne sastanke. Evo što to mrzimo, ali i volimo kod prvog dejta...

1. Strah od neugodne tišine
Ne postoji ništa gore od one neugodne tišine usred prvog dejta. Uvijek prije prvog sastanka s nekim razmišljamo upravo o ovom problemu - što ako se dogodi da nemamo o čemu razgovarati? Ovaj strah možeš riješiti tako da unaprijed smisliš neka pitanja koja bi mogao/la postaviti osobi s kojom si na dejtu.

via GIPHY


2. Kašnjenje
Svima nama može se dogoditi da zakasnimo na prvi sastanak, ali to ne opravdava neugodnost koja se time postiže. Nikad nije pristojno ostaviti nekoga da nas čeka, pogotovo ako uz to još niti ne javimo da kasnimo.

via GIPHY


3. Čavrljanje o nevažnim stvarima
Ovo se najčešće događa kad usred dejta skužiš da vas dvoje nemate budućnost i da drugog dejta neće ni biti. U tom trenutku nije okej samo ustati i otići, a opet čavrljanje o glupim stvarima samo da prođe vrijeme zna biti užasno neugodno.

via GIPHY


4. Nepristojno ponašanje
Našao/la si se s nekim na prvom spoju, a on/a bulji ljude oko sebe, ne sudjeluje u razgovoru ili počne podrigivati usred dejta? Biti na dejtu s nepristojnom osobom sigurno nije nimalo ugodno, ali možda će te barem malo utješiti činjenica da više nikad nećeš morati ponoviti ovaj dejt. I to je nešto.

5. Razočaran/a si dejtom
Prvi dejt nije prošao kako si očekivao/la i sad si ttly razočaran/a? To je sasvim okej i normalno, ne završe svi dejtovi uspješno. Taj rizik moraš prihvatiti ako jednog dana želiš pronaći ljubav i osobu za pravu vezu.

via GIPHY


Osim ovih neugodnjaka, prvi dejt srećom ima i neke dobre strane.

1. Uzbuđenje prije samog dejta
Neki sretnici prije dejta ne osjećaju onu neugodnost u trbuhu, već osjećaju određeno uzbuđenje. Ako si i ti jedan/a od njih, onda znaš kako je super osjećaj čekati prvi spoj s osobom koja ti se sviđa.

via GIPHY


2. Spremanje za dejt
Prvi dejt odličan je 'izgovor' (barem za nas cure) da se spremamo, odnosno uređujemo za nekoga. Postoji neko posebno uzbuđenje kod spremanja za prvi spoj, u tebi postoji određeno uzbuđenje i sreća zbog toga što dolazi, pogotovo ako izlaziš s nekim tko ti se stvarno jako sviđa.

3. Dogovor za drugi spoj
Iako neki spojevi ispadnu pravi debakl (i to je sasvim okej), neki ipak rezultiraju drugim spojem i završavaju ljubavnom vezom. Ti sam/a odluči isplati li se riskirati ili ipak još uvijek nisi spreman/a za takvo nešto.

via GIPHY


Što je tebi top kod prvih dejtova, a što flop? Reci nam u komentarima!

Foto: Unsplash/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

OMG! Ovo su laži koje dečki najčešće govore na prvom spoju

Izbjegni neugodnu tišinu na spoju – sedam tema o kojima uvijek možeš razgovarati sa simpom

DEJTANJE Ženska VS muška perspektiva prvog spoja – uđi u njezin i njegov mozak

dejt spoj ljubav

Još vijesti