Slika nije pronađena

Nekada jednostavno trebamo sami napraviti neku grešku kako bismo shvatili da je to loše i da to inače ne bi trebali raditi. Oni koji nemaju ljubavnih problema u mladosti su pravi sretnici, ali većina nas će ipak proći kroz pravo mnoštvo problema i loših odluka koje nećemo nikada više ponoviti jer smo naučili lekciju.

Greške i loše odluke se trebaju događati, važno je da naučiš nositi se s njima i učiti iz njih. Nitko nije savršen i nema tajnu kako uspjeti u svim poljima života bez da ijednom pogriješi. Jedan važan dio života u kojem itekako griješimo je ljubav. Tko može shvatiti ljubav i veze, i cure i dečke? U mladosti će svi proći ovih 10 grešaka u svom ljubavnom životu, bit će suza i slomljenih srca, ali i više iskustva za budućnost.

1.Ignoriramo dobre i drage dečke

Onaj jedan dečko u razredu ili školi koji je prava dobrica teško da će dobiti priliku jer će ga zasjeniti glasni i pomalo zločesti dečki koji su curama tada uvijek zanimljiviji. Uvijek nam je privlačnije nešto što se čini kao da je izvan našeg dosega i da je to netko tko nikada ne bi bio zainteresiran za nas. Misliš da ćeš ga promijeniti i da će postati pravi dobar dečko uz tebe, ali obično će ti samo slomiti srce.

2.Čekamo da se dečko prvi javi i pozove nas van

Davno su prošla vremena kada je bilo normalno i očekivano da će dečko napraviti prvi korak. Nije ništa strašno javiti se nekome i provjeriti situaciju. Dok ti čekaš da se on javi, neka druga cura ti može ugrabiti priliku.

3.Mislimo da se mi ne trebamo uopće truditi

Dečki su ti koje bi trebali sve odraditi i cure samo trebaju uživati u pažnji? Ili ne. Očekujemo da će se on prvi javiti, pozvati nas van, inicirati prvi poljubac, pitati za vezu...i zato se nekada ništa ne dogodi. Ponašamo se kao da nam nije stalo, a za to vrijeme on izgubi zanimanje jer misli da te više ne zanima i da si se ohladila.

4.Zato jer je zgodan ignoriramo znakove upozorenja

Samo zato što izgleda kao Insta model ne znači da ga trebaš slijepo pratiti i raditi sve kako on predloži. Fizički izgled je bitan, svatko tko kaže da nije – laže. Naravno da nećeš biti s nekime tko ti se ne sviđa, ali samo zato što netko izgleda JAKO dobro i ti se osjećaš posebno dok hodaš gradom s njim i držiš ga za ruku, ne znači da trebaš biti slijepa na njegova ponašanja koja nisu baš lijepa.

5.Imamo kriterije koji nisu realni

Trebaš imati kriterije za sve, pa tako i za odabir dečka, ali ako ćeš imati nerealne kriterije i otkantavati svakoga tko ih sve u potpunosti ne zadovoljava, uvijek ćeš biti ona u ekipi koja je solo. To ne znači da treba spustiti kriterije, već da treba ljudima dati priliku da ti se dokažu. Samo zato što ne sluša rock glazbu, ne znači da je za baciti.

6.Mislimo da će nas više htjeti ako ćemo ga činiti ljubomornim

Ako je netko ljubomoran, onda to prevodimo kao da je toj osobi stalo. U jednu je ruku dobar osjećaj kada vidiš da se dečko uznemirio jer si samo odgovorila na poruku nekom drugom dečku iz škole, ali to baš i nije fer ponašanje. Činiti nekoga namjerno ljubomornim samo da zadovoljimo svoj ego nije nešto dobro, kad tad će ti se obiti o glavu.

7.Ignoriramo prijateljice zbog dečka

Jedna od najvećih greški koju svi naprave u nekom trenutku je da se odvoje od svoje ekipe i prijateljica jer sada imaju dečka s kojim žele provoditi svaki slobodan trenutak. To nikada ne bi trebali raditi, prijateljice su tu za život, a srednjoškolski dečko to najvjerojatnije ne bude.

8.Mijenjamo izgled da bi mu se više svidjeli

Još jedna totalno glupa stvar je da mijenjamo frizuru ili način na koji se odijevamo jer smo saznali da Matija iz 4.B voli djevojke s crnom kosom, a ti imaš svjetlo smeđu. Ako ćeš mijenjati nešto na sebi, to bi trebala raditi zato što ti to želiš, a ne nitko drugi.

9.Veze gledamo kao najbitniju stvar na svijetu

Biti u vezi je jedan od ciljeva u život dok smo mladi. Sve drugo može pričekati, ali biti solo znači da nešto nije u redu s tobom. Tako nešto ne bi trebala nikada misliti! Imati dečka u srednjoj nije najbitnije, neće se ništa dogoditi ako ga nemaš, dapače, to može biti samo dobro za tebe jer ćeš imati više vremena za izlaske, hobije, prijateljice...

10.Ulazimo u vezu s nekime samo zato što se toj osobi sviđamo

Samo zato što je netko rekao da mu se sviđaš, ne znači da se trebaš s tom osobom dopisivati, naći ili na kraju i ući u vezu. U redu je reći i 'ne'. Nekada to zaboravimo samo zato da ne budemo zadnja osoba u društvu koja nije u vezi.

Pogledajte još:

Osobine koje uvijek trebaš tražiti u liku – ovih 9 pokazuju da će biti super dečko za vezu

Kako prepoznati da je netko tvoja srodna duša? Ovih 17 znakova će ti to reći

Ovo NIKADA ne smiješ raditi na početku nove veze – 7 stvari kojima ćeš ju odmah sabotirati

veza ljubavne greške ljubav tinejdžeri mladost

Još vijesti