Slika nije pronađena

I to ne zato što su im odbojne, nego zato što se uz njih osjećaju zastrašeno da će neće biti dovoljno 'muško'. Ova će ih osobina posebno odbijati zbog toga što ih plaši, iako se radi o jednoj od pozitivnih karakteristika.

Ovakve cure će za većinu muškog roda biti nešto što će izbjegavati, zato što se ne mogu nositi s njima jer se osjećaju onda manje važnima i kao da nisu dovoljno muško. Radi se o pametnim, inteligentnim, curama. Zato što su na ovaj način nadmoćnije, muški rod to smatra prijetnjom za svoju muškost i radije će izbjeći curu koja je daleko inteligentnija od njih. U jednom istraživanju pokazalo se da će svaki dečko u teoriji reći da želi pametnu djevojku, ali u realnosti će ipak pobjeći od nje, piše Your Tango. Bilo da je cura pametnija na način da je u 'boljoj' školi, da ima bolje ocjene ili je jednostavno uspješnija u životu na druge načine, dečki će se zbog toga osjećati kao manje muško, a to ne žele.

Iako je na početku ovog istraživanja čak 86% dečki reklo da im ne bi smetalo da su u vezi s curom koja je pametnija od njih, kada su istraživači krenuli s eksperimentima, pokazalo se suprotno. Bilo je nekoliko različitih eksperimenata unutar ovog istraživanja, i u svakom od njih, dečki su pokazali da se boje pametnih cura i da u realnosti ne bi bili s nekim tko je inteligencijom nadmoćniji. Kada nisu bili u prostoriji s pametnom djevojkom, izrazili su da žele kako će cura s kojom će biti bude pametna, čak i pametnija od njih. Ali, kada su bili u prostoriji s njom, držali su fizičku distancu i rekli da ih ta osoba romantično ne privlači.

Pogledajte još:

Riječ koja je proglašena kao 'riječ godine' među mladima – i ti ju redovito koristiš

Koliko mladih u Hrvatskoj živi s roditeljima do kasnih 20-ih godina? Ovo su i glavni razlozi zašto

Što se sve računa pod 'varanjem' u vezi? Ispada da dečki i cure nemaju baš ista mišljenja

veza pametne cure Istraživanje osobina koja odbija

Još vijesti