Slika nije pronađena
Niste li jednostavno zaljubljeni u večeri koje provodite izležavajući se na kauču pod dekicom s vašim dragim, dok gledate omiljenu seriju i uživate u ogromnoj zdjeli sladoleda i još većoj vreći čipsa?

Iako je s jedne strane odlično što vam je ugodno u međusobnom društvu u tolikoj mjeri da ste apsolutno opušteni, znate li da bi upravo takvo ponašanje moglo biti uzrokom vašeg nakupljanja viška kilograma u posljednje vrijeme?

Jedno je nedavno istraživanje pokazalo kako je upravo ponašanje u vezama najčešći uzrok debljanja. Ovaj je uzrok po učestalosti premašio čak i gurmanske grijehe koje smo skloni prekomjerno činiti nakon loših prekida, kao i često konzumiranje raznog ića i pića na druženjima kojima prisustvujemo, piše Cosmopolitan.hr.


62% ispitanika izjavilo je kako je nakupljanje viška kilograma započelo kada su veze postale ozbiljne. Tri četvrtine ispitanika smatralo je kako su i njihovi partneri dobili na težini, a dvije trećine ispitanika smatra kako su zajedno s partnerom nabili suvišne kilograme. Interesantno je da više od 50% ispitanica krivi svog partnera za višak kilograma, doduše indirektno, ali svejedno. One naime smatraju da su suvišni kilogrami nastupili zbog usklađivanja veličine porcija s partnerovim prilikom zajedničkih obroka. Osim ovoga, krive i grickalice uz gledanje televizije, kao i često jedenje vani, piše Cosmopolitan.hr.

Foto: Shutterstock.com - Nina Buday/ Giphy

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Nitko ih ne može prestići: U ovoj županiji u Hrvatskoj ima najviše tinejdžerskih trudnoća!

Koju društvenu mrežu najviše koriste mladi u Hrvatskoj, upoznaju li ljude online i koliko često sextaju?

Anoreksija postaje broj jedan problem među mladima – glavni je krivac nešto što svi imamo u životima

veza najčešći razlog Istraživanje razlog debljanje