Slika nije pronađena

Iako je svima lijepo biti u vezi s nekime tko je romantičan, postoji normalna doza romantičnosti i prevelika, nerealna, doza romantičnosti. Neke su cure beznadni romantičari i to nikako nije dobro za njihov ljubavni život.

Nakon što pogledamo tko zna koliko romantičnih komedija, počnemo zamišljati da će se i nama dogoditi nešto slično kao glavnom liku u tim filmovima. Velika i legendarna ljubavna priča o kojoj će se pričati generacijama. Zbog toga nam se znaju podignuti kriteriji kada tražimo novu vezu – i to je u redu, jer nema goreg nego biti s nekim samo zato da ne budeš sama. Ali nekada možemo i pretjerati u tome. Cure su češće te koje su beznadno romantične i koje sanjaju o princu na bijelom konju. Zvuči bajkovito, a zapravo si time sabotiramo ljubavni život. Evo na kojih to 7 načina tvoja romantičnost radi protiv tebe.

1.Sanjaš o princu na bijelom konju i zbog toga propustiš neke super dečke

I dok ti u glavi imaš sliku kakav točno tvoj dečko iz snova treba biti, život nekada ima malo drugačije planove, i dobre su šanse da ćeš završiti s nekim totalno suprotnim od svega što si zamislila. I to nije loša stvar. Samo ako na vrijeme otvoriš oči i shvatiš koliko je neki dečko super, iako nije slika i prilika onakvoga o kakvom ti sanjariš. Možeš propustiti super dečke jer si fokusirana na princa. A princ kada i dođe, ispadne kreten.

2.Vjeruješ u sudbinu i znakove

Ovo će staviti jako veliki pritisak na početak tvoje veze ili početak upoznavanja s nekim. Htjet ćeš da sve bude savršeno i da ide glatko, a ako ne ide, to ćeš shvatiti kao znak da on ipak nije za tebe. Realnost je da stvari nikada ne idu 'kao po špagi' i da se mogu dogoditi nepredviđene situacije koje nisu deal breakeri toliko koliko ih ti smatraš.

3.Nosiš svoje ružičaste naočale cijelo vrijeme

A s druge strane, kada se u vezi dogode prave toksične situacije od kojih treba pobjeći, romantičari ih neće doživjeti ili će ih opravdati. Pogotovo kada su u nešto duljoj vezi. Radije će okrenuti glavu na drugu stranu i praviti se da je sve dobro nego prihvatiti da nije i prekinuti. Romantičari kao da ne vide znakove upozorenja kada su im pred nosom. Zbog toga trpe veze koje nisu sretne niti prave za njih.

4.Prelako zaboravljaš kada te neko povrijedi

Samo zato što cure u filmovima oproste i prijeđu preko različitih problema, ne znači da to i ti trebaš raditi, jer film nije stvaran život. Partner ih iskoristi, prevari, ponaša se prema njima kao da su nitko i ništa, ali čim kaže da mu je žao, cura se odmah vrati. Ovo je jedno ponašanje koje nikako ne bi smjela kopirati iz romantičnih filmova jer je među top 3 najgora.

5.Vjeruješ da će ti veza popraviti život

Samo ti treba veza i sve će u životu biti divno i krasno. Beznadni romantičari će sigurno imati ovakvo razmišljanje, ali ono ti može stvoriti više problema nego koristi. Zbog toga što tako jako žele vezu, pristaju na vezu s bilo kim, nekim tko im se u tom trenutku prvi javi i pokaže pažnju. Ako to nije netko tko zadovoljava tvoje glavne kriterije, bolje je nikakva veza nego bilo kakva veza.

6.Imaš nerealna očekivanja od dečkova ponašanja

Samo zato što si ti totalni romantičar, ne znači da je i on. Ne možeš očekivati od dečka da će se ponašati nekako kako si ti zamislila, a on nije takva osoba. U stvarnosti, većina dečki jednostavno nije romantična toliko kao cure i ne padnu im na pamet sitnice poput toga da ti nekada kupi cvijeće ili da napravi neku drugu slatku gestu. Nemoj od ovakvih stvari raditi veću dramu nego što treba.

7.Uvijek očekuješ nešto više umjesto da uživaš u trenutku

Tvoja romantična strana već je otišla 10 koraka unaprijed, a zapravo tvoja veza nije spremna za sljedeći korak. Ne uživaš u sadašnjem trenutku i malim stvarima u svojoj vezi jer uvijek očekuješ nešto više i na to si fokusirana. Tek ste se upoznali i još niste u vezi? Umjesto da uživaš u upoznavanju, romantičari će biti previše fokusirano na to kada ćete definirati vezu ili kada ćete se prvi put poljubiti. I stresirati se oko toga.

Pogledajte još:  

Ne znaš kako biti romantična u vezi? Samo ubaci ponekad u svoje ponašanje ovih 20 znakova pažnje

Što znači kada ti netko napiše u poruci '1437'? Nisu ti brojevi bezveze, značenje iza njih je romantično

Najromantičnija mjesta na kojima se trebaš poljubiti barem jednom u životu!

veza beznadni romantičar ljubav sabotaža veze romantika

Još vijesti