Slika nije pronađena

Svi imamo simpatije - nekada uzvraćene, a nekada ne. Viđamo ih u školi, na fakultetu, u susjedstvu ili u društvu. Počnemo se raspitivati o njima, maštati o njima, pratiti njihove objave na društvenim mrežama. Nekada čak i napravimo prvi korak ili jednostavno probamo dati male signale. No, što napraviti ako taj interes koji pokazujemo nije uzvraćen?

Preboljeti simpatiju nije isto što i preboljeti bivšeg dečka. S bivšim dijeliš uspomene i ta je ljubav, bar u jednom periodu, bila obostrana. No, kada pokušavaš zaboraviti simpatiju, sve su opcije naizgled u zraku. Stoga je teško odreći se osobe prema kojoj gajimo osjećaje, a da zapravo ni ne znamo jesu li ti osjećaji uzvraćeni i mogu li ikada biti. U nastavku slijedi 5 savjeta kako uspješno preboljeti neuzvraćenu ljubav.1. Priznaj njemu, i samoj sebi, da ti se sviđa

Napraviti prvi korak i nije toliko jednostavno, ali imaj na umu da mu možeš priznati svoje osjećaje direktno (za što je potrebno puno hrabrosti), ali se možeš i suptilno raspitati preko zajedničkih prijatelja. Ako se odlučiš za ovo drugo, izaberi prijatelja ili prijateljicu kojima vjeruješ kako bi indirektno doznala jesu li ti osjećaji obostrani. Ako nisu, puno će ti biti lakše preboljeti nekoga kada znaš da ne postoji nada da se taj odnos razvije u nešto više.

2. Daleko od očiju, daleko od srca

Što više pažnje pridaješ nekoj osobi, to će ti biti teže udaljiti se od njih. Nekada je teško fizički se udaljiti, jer se svakodnevno viđate u školi ili u susjedstvu, no ono što možeš svjesno napraviti jer otpratiti ga s društvenih mreža ili barem sakriti njegove objave. Iako će biti teško, nemoj stalkati niti njega niti njegove prijatelje. Što ga manje vidiš, manje ćeš i razmišljati o njemu. 3. Probaj razmisliti o tome zašto ti se baš on sviđa

Naravno, ne sumnjamo da ti je zgodan. No to nije dovoljno. Probaj se fokusirati na njegovu osobnost, posebice na negativne osobine koje opažaš. Jesu li te negativne osobine nešto preko čega u vezi ne bi mogla prijeći? Jeste li zaista kompatibilni? Ako imaš i najmanji osjećaj da to nije osoba za tebe – vjeruj samoj sebi. Tvoja intuicija ne griješi.

 

4. Kvalitetno provodi svoje slobodno vrijeme

Nekada najbolji način da prestaneš razmišljati o nekome može biti da jednostavno nemaš vremena razmišljati o njemu. Pronađi posao ili hobi, prijavi se za izvannastavne aktivnosti, provodi vrijeme s prijateljima, počni se baviti sportom ili naučiti neki novi talent. Što više vremena provodiš unaprjeđujući samu sebe, bolje ćeš se osjećati u vlastitoj koži, a i manje ćeš razmišljati o neuzvraćenoj ljubavi.


5. Daj sebi vremena, a nekome drugome šansu

Istina je kako vrijeme liječi sve rane. Vjerujemo kako više uopće ne razmišljaš o simpatijama iz vrtića ili osnovne škole. Ukusi se mijenjaju s vremenom, pa se nadamo da će tako i ova simpatija uskoro biti zaboravljena. U međuvremenu, osvrni se oko sebe: možda se ti nekome sviđaš, ali ti to ne primjećuješ jer si zaslijepljena svojom simpatijom. Možda se isplati dati šansu nekome drugome. 

M.B.

Foto: Giphy/ Shutterstock – Marcos Mesa Sam Wordley

Pogledajte još:

Slomljeno ti je srce? Postoji trik uz koji ćeš brže zaboraviti i preboljeti bivšu ljubav

Ako na ovih sedam pitanja odgovorite sa 'da' – još uvijek niste preboljeli bivšu ljubav

Sedam pravila uz koja ćeš konačno preboljeti bivšeg

ljubav izbaci iz glave simpa preboljeti Slomljeno srce

Još vijesti