Slika nije pronađena

Dok si cijeli život živio/živjela u uvjerenju da si hetero (straight), sada više niti toliko siguran/na u to? Sve češće ti se čini da ti se sviđaju osobe istog spola, čak iako ti se sviđaju osobe drugog spola?

Uvjeravaš samog/samu sebe da si sigurno hetero zato što inače ti se ne bi sviđale i osobe drugog spola, a i sigurno nisi jedini/a koji se pita kakav bi bio osjećaj držati se za ruke ili ljubiti s nekime tko je istog spola kao i ti?

Velika novost – jedini/a si.

Ne mislimo to u stilu da nitko na svijetu ne razmišlja kao ti, jer naravno da razmišlja, ali hetero osobe (za kakve vjeruješ da te okružuju i kakva misliš da si i ti) ne maštaju o tome kako bi izgledala bilo kakva romantična interakcija s osobom istog spola. To si samo ti.

via GIPHY


Treba puno vremena da bismo mi sami saznali te stvari o sebi te ih si uspjeli priznati, a još više vremena da bismo to nekome drugome rekli. Ako se nalaziš u situaciji gdje nisi siguran/na više u ništa, odaberi osobu s kojom znaš da će ti biti ugodno razgovarati o tome i za koga znaš da te neće osuđivati.

To može biti najbolji/a prijatelj/ica, omiljeni/a profesor/ica, školski psiholog ili i roditelji. Bitno je samo da znaš da te ta osoba neće navoditi na pogrešne zaključke – bili oni uvjeravanje da jesi hetero ili ne.

Jedna od najpoznatijih YouTuberica, Chantel, koja je dio kanala Ladylike od BuzzFeeda, nedavno je objavila video u kojem je ispričala svoju priču. Ona je bila jedna od onih zbunjenih djevojaka koje nikada nisu davale previše važnosti činjenici da im se sviđaju cure, sve dok se u jednom trenutku nije zaljubila. A osoba u koju se zaljubila je bila cura.

Pogledaj njenu kratku priču i možda ti bude lakše prihvatiti tko si, a možda i na samom kraju, shvatiš i naučiš nešto novo.Ono što Chantel nekoliko puta naglašava jest činjenica da ona nije hetero, s time da ne definira nikada baš točno što ona jest. Postoje različite seksualnosti, a hetero i homoseksualnost su samo dvije od njih mnogo. Istraži malo na internetu i možda saznaš postoji li posebna seksualnost i za tvoje osjećaje. Aseksualnost je također jedna od seksualnosti, a tu se radi o činjenici da te nitko ne privlači – ni cure, ni dečki.

Tako da sve je moguće, samo kada si priznaš stvari koje duboko u sebi već znaš dulje vremena. A ako nisi spreman/na za taj korak, i to je isto ok. Sve u svoje vrijeme!

Foto: Giphy/YouTube/Unsplash

A.Š.

Pročitaj još:

Je li ti se to ikad dogodilo? Po ovih 15 znakova ćeš skužiti da ti se sviđa cura

Potaknut svojim učenicima, učitelj priznao da je gay!

Prepoznaješ li se? Ovo su sve faze našeg ljubavnog života u gifovima

homoseksualnost hetero straight

Još vijesti