Slika nije pronađena

Izaći nekome je dovoljno težak zadatak, a pogotovo kad se radi o osobi do koje ti je stalo i čije mišljenje ti puno znači. Što će reći, kako će reagirati? Hoće li se vaš odnos promijeniti? Sve su to stvari koje muče tu osobu svaki dan, stoga je na tebi da joj olakšaš taj period.Donosimo ti neke savjete koji bi ti mogli poslužiti!


Sigurno razmišljaš o tome što sada, kako se ponašati nakon što ti je osoba rekla. Kada je u redu početi bacati fore na taj račun? Što je u redu pitati, a što ipak ne?

Nemoj se promijeniti

Najgora stvar koju možeš napraviti jest ta da ga/ju počneš tretirati drugačije. Nemoj se udaljavati od te osobe misleći da joj daješ slobodnog prostora - samo će ispasti da se u potpunosti udaljavaš. Čim je to podijelio/la s tobom, on/a želi da ti budeš s njom prisniji/a i bliži/a nego ikada do sada. To je njihova najveća i najdublja tajna, naravno da ju neće podijeliti s nekime u nadi da će to dovesti do raspada prijateljstva!

Imaj razumijevanja za trenutke kada im ipak treba malo vremena, ali nemoj se odjednom početi ponašati čudno!


via GIPHY


Nemoj ignorirati to što su ti rekli

Ako su ti priznali ovako bitnu stvari o sebi, onda to sigurno nisu napravili čisto iz zabave, već zato što žele da te stvari znaš. Znači da možete normalno pričati o tome, isto kao što i ti pričaš o svojim ljubavnim interesima i curama/dečkima koji ti se sviđaju. Bitno je znati granicu i ne pretjerati s pitanjima, ali je isto okej pitati stvari koje te zanimaju. Najpametnije je pitati što je okej, a što nije. I njima je jasno u čemu je stvar, znaju da je tebi jednak 'šok' saznati, ne toliko zbog njih, nego zbog same činjenice da sada imaju prijatelja/icu koji/a je gay/bi.


via GIPHY


Imaj razumijevanja

Ponekad se može dogoditi i da najmanja glupost prouzrokuje reakciju kakvoj se nisi nadao/la. Polako, nemoj to uzimati previše k srcu. Radi se o teškom periodu za njih u kojem su osjetljiviji nego inače, čisto zato što ih je strah da stvari ne završe tako što ćete se prestati družiti ili nešto slično.

Nemoj im niti u jednom trenutku dati ni trunčicu naznake da bi ih mogao/la napustiti, samo zbog toga što su ti rekli. Pomozi im da se nastave osjećati sigurno u tvojem društvu, kao što su i do sada!


via GIPHY


Ovo su neki od stvari koje u principu vrijede, no to ne znači da će isto biti i za vaše prijateljstvo. Najpametnije je da o svemu jasno pričate, da pitaš kada ne znaš kako se postaviti i da kažeš kako se i ti osjećaš. Samo budi otvoren/a i spreman/na na razgovor i sve će biti okej!

Foto: Giphy/Pixabay

A.Š.

Pročitaj još:

Potaknut svojim učenicima, učitelj priznao da je gay!

FOTO Nevjerojatna reakcija bake čija unuka se spremala na Gay Pride – koliko cool je ovo?

Daniel Radcliffe u spotu za potporu homoseksualcima

homoseksualnost savjet prijateljstvo

Još vijesti