Slika nije pronađena
Nisi jedina - ista situacija muči hrpu tinejdžera i većina je rečenicu iz naslova već izgovorila. #beentheredonethat

Teško je prihvatiti da osoba s kojom si prije mogao dijeliti svaku svoju misao, odjednom prestaje biti ta osoba, već netko s kime se stalno svađaš. Konstantno ste u nekakvom grču, ne sjećaš se kad ste se zadnji put skupa smijali, a kamoli uživali. Rijetko kada se i općenito viđate, ali ni to ti nije problem. Ne znaš ni što bi radila s njime da se nađete, jer jednostavno to više nije to. Imaš osjećaj kao da se pretvorio u skroz drugu osobu, tebi je postao potpuni stranac.

Ako si se do sada prepoznala u ovome, vrijeme je da odlučiš što je tvoj sljedeći korak. Hoćeš li prekinuti s njime i nastaviti svoj život bez njega, pokušavajući se vratiti na ono kako je bilo prije, ili ćeš dati stoposto sebe, zaboraviti na svoj ponos  i potruditi se da vaša veza uspije preživjeti!

U slučaju da si odlučila spasiti vašu vezu, nastavi čitati, jer ti donosimo savjete kako da preživite ovaj težak period!

1. Pričajte

Teško da ćete išta uspjeti riješiti, ako u jednom trenutku ne sjedne i ne popričate o vašim problemima. Kada napokon priznate sami sebi, a onda i jedan drugome, sve probleme koje imate, i sve što vas smeta kod druge osobe, moći ćete početi napokon raditi na tome da se stvari poboljšaju. Također, koliko god bilo primamljivo da to riješite preko poruka, samo da se ne morate suočiti uživo, to je jako loša ideja! Preko poruka stvari mogu ispasti skroz drugačije, nego onako kako su trebale. Uživo možete lakše komunicirati, a iskrenije je i hrabrije!

via GIPHY


2. Uzmi u obzir i njegove osjećaje

Budi sigurna da nisi jedina kojoj je loše u ovoj vezi. Možda on nije ništa rekao o tome, ali i dalje mu je teško. Sigurno se i njemu čini da si ti potpuno drugačija osoba nego što si bila na početku veze, jer vjerojatno i jesi. Ljudi se mijenjaju i to je sasvim normalna stvar. Ne mora značiti da si sada pašete kao osobe, ali ne mora značiti niti da si NE pašete. Samo se morate suočiti s činjenicom da stvari nisu kao prije. Budi otvorena za 'kritiku' i prijedloge i nemoj niti u jednom trenutku postaviti se tako da si ti u pravu, a on nije. Oboje ste u pravu, svatko se može osjećati kako god želi!

via GIPHY


3. Nemoj forsirati

Ponekad, stvari jednostavno se ne daju riješiti. Možda ih on niti ne želi riješiti, tko zna. U svakom slučaju, nemoj forsirati ništa. Ako nakon svega što si probala, stvari i dalje nisu bolje, počni polako odustajati. Pripremi se na to da ćeš vjerojatno morati prekinuti (ili će on). To nije ono što želiš, ali na duge staze, bit ćeš sretnija kada budeš sama, nego u vezi s nekime tek tako, reda radi. Radije se fokusiraj na nove stvari koje te tek očekuju, nego na život u prošlosti!

via GIPHY


Probaj spasiti stvar, a ako ne ide... Sorry. Bit će još dečkiju i cura i tvoje srce će se zaliječiti. Nemoj sumnjati u to...


Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

Upute za zdravu vezu – popis stvari koje MORAŠ i onih koje NE SMIJEŠ oprostiti dečku

HELP Prekinula si s dečkom, no on to ne prihvaća – kako dalje?!

Daj odrasti konačno – popis nezrelih ljubavnih navika kojih se moraš riješiti do 20. godine

veza ljubav dečko Svađa savjet

Još vijesti