Slika nije pronađena
Jedna od najgorih situacija u kojoj se cura može naći jest, kada napokon skupi hrabrosti za prekid s dečkom, da ne prođe onako kako se nadala da će proći. Dogodi se točno ono čega se bojala: on poludi.

Nema razumijevanja za njezine osjećaje i jedino što mu je bitno jest kako se on u tom trenutku osjeća, a njemu je teško. Nije mu jasno (i ne želi mu biti jasno) što se to dogodilo i kako se ona usuđuje s njime prekinuti. Zašto? Kako? Kada se to dogodilo? Njemu je sve savršeno i on je u potpunosti sretan, kako ona može ne biti sretna?

via GIPHY


Kada se nađeš u takvoj situaciji, vjerojatno pojma nemaš što učiniti. To je jedna od najzeznutijih situacija koje postoje i teško je učiniti pravu stvar, pogotovo kada on sve toliko otežava.

Od nekoliko savjeta koji ti mogu donekle pomoći, daleko najbitniji je onaj da slušaš samo sebe. On će te sigurno pokušati uvjeriti u to da ste vi savršeni par i da vam sve ide od ruke, da vam je bolje zajedno nego kada ste odvojeni. Ovisno o tome koliko je jako poludio, mogao bi te početi i ucjenjivati da ostanete u vezi.

via GIPHY


Mogao bi se prijetiti  da će slati tvoje slike ljudima, otkrivati tvoje najveće tajne, a u ekstremnim slučajevima, mogao bi ti prijetiti i samoubojstvom. Koliko god teško to bilo, i koliko god stvari ti riskirala, nemoj nikada biti u vezi s nekime zato što si prisiljena na to. Nemoj mu dopustiti da te tjera na stvari koje više ne želiš. Što god on kasnije radio, to je sve sam odabrao i radi na svoju vlastitu odgovornost, to nema nikakve veze s tobom i uvijek se toga sjeti.

Drugi savjet je, ako ste stvari loše završili, da ga makneš sa svih društvenih mreža i onemogućiš mu da ti se javlja i da zna gdje si i s kim si. Naravno, to nije nešto što ćeš napraviti kada se u miru rastanete, oboje svjesni toga da stvari više ne funkcioniraju, ali ako njemu nije jasno, morat ćeš se probati ograditi od njegovog ludila, i to u potpunosti.

I posljednji savjet koji ti možemo dati jest da pričaš sa svojim roditeljima o tome. Okej, kužimo da se radi o temi o kojoj radije ne bi pričala sa svojim roditeljima, ali ako su stvari toliko eskalirale, zaista im moraš reći koja je situacija. Mame uvijek znaju najbolje, stoga poslušaj što ti ona ima za reći.

via GIPHY


Naravno, uključi u sve i svoje frendice, bilo bi glupo kada bi ih isključila iz nečega toliko bitnoga, i pomalo zastrašujućega!

Jesi li se ti ikada našla u takvoj situaciji? Kako si postupila?

Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Upute za zdravu vezu – popis stvari koje MORAŠ i onih koje NE SMIJEŠ oprostiti dečku

Daj odrasti konačno – popis nezrelih ljubavnih navika kojih se moraš riješiti do 20. godine

ANKETA Sretna i zdrava veza: mit ili stvarnost?

dečko Prekid bivsi savjet

Još vijesti