Slika nije pronađena

Kad imaš ljubavnih problema ili patiš u tišini ili sve oko sebe tražiš za savjet. Ako si jedna od onih koja voli sa svima raspravljati svoju situaciju i slušati tuđe mišljenje onda moraš ipak pripaziti kome se jadaš i kome povjeravaš svoje osjećaje.

A još više trebaš paziti od koga primaš savjete jer bi se mogla još više zeznuti ako je riječ o jednoj od ove četiri osobe na našoj listi.

1. Luda solo frendica – to je curka koja obožava biti solo i uživa u tome da nema ljubavnih problema. Možda će se jednog dana smiriti u nekoj vezi, ali to je za nju daleka budućnost. Ako tražiš savjet o nje dobit ćeš ovo: 'Ma ne treba ti to, ostavi ga, čemu se mučiti kad možeš biti solo i uživati'.

*Ako voliš svog dečka, ali ti ide na živce i trebaš samo da te netko sluša – nemoj se obratiti svojoj ludoj solo frendici. Nju čuvaj za lude izlaske i provode.


2. Depresivna solo frendica – ovo je cura koja hejta sve jer je jako usamljena i nema sreće u ljubavi. Nikako da nađe frajera i na sve gleda crno. Od nje ćeš dobiti ovakav savjet: 'Ostavi ga, ne zaslužuje te i svi su oni isti. Svi će te kad-tad povrijediti, budi spremna na to'.

*Dok razmišljaš trebaš li ostaviti svog dečka ili mu oprostiti ili nešto treće, ne treba ti dodatna negativna energija. Ona te može samo povući za sobom u negativno razmišljanje, a tebi treba čista glava.


3. Frendica koja stalno ima drugog frajera – ona je tip osobe koja se ne zamara previše – ako joj nije dobro, ona nađe drugog. Najmanji problem je prekinuti vezu jer zna da će odmah naći nekog drugog. I to je sasvim u redu, ali možda ne za tebe. Od nje ćeš čuti: 'Ma daj, nemoj se živcirati. Ostavi ga, idemo van i ja ću ti naći tri druga frajera koji će ti biti bolji.'


*Ako želiš ipak spasiti vezu, onda na vezi treba raditi. Najlakše je odustati i naći nekog s kim će (možda!!) biti bolje. Ako ti treba nečiji konkretan savjet, ovo nije frendica od koje ćeš je dobiti.


4. Tvoja obitelj – oni te bezuvjetno vole i žele za tebe najbolje. Uvijek će stati na tvoju stranu što možda nije uvijek objektivno. Od njih možeš čuti: 'Ako nisi sretna nemoj se mučiti, on možda stvarno nije za tebe. Ti zaslužuješ najbolje!'.

*No, često kad dođe do problema u vezi krive su obje strane samo mi vidimo samo svoju. A tako i tvoja obitelj vidi samo tvoju stranu i nemaju objektivnu sliku. Naravno da ti zaslužuješ najbolje, ali za dobar savjet treba ti netko nepristran.5. Bivši – dečko s kojim si prekinula stvarno nije prava osoba za ljubavne savjete. Zašto? Postoji nekoliko razloga: možda se još uvijek pali na tebe, možda ti zamjera nešto pa će ti namjerno dati krivi savjet, možda ćeš čuti nešto što ne želiš o sebi. Kako bi se osjećala da čuješ: 'Ma problem je u tebi, takva si bila i dok smo mi bili skupa, znaš biti stvarno jako naporna'. Grozno zar ne?


*Bivši neka ostane bivši.Dobar savjet dobit ćeš od osobe koja te pozna, a jako dobar savjet dobit ćeš od osobe koja pozna i tebe i tvog dečka.
Ako ti i tvoj dečko imate problema, najbolje je da sjedneš prvo sama sa sobom i dobro razmisliš o razlozima svađe. Zapiši sve na papir da bude vizualno. Ako se dvoumiš trebaš li ostati s njim ili prekinuti napiši popis za i protiv.

Foto: Shutterstock/Giphy/Pixabay

I.I.

Pročitajte još:

SMS `luđakinja´, hejterica ili plačljivica- kakav si tip cure nakon prekida?

Tehnike flertanja zbog kojih izgledaš očajno – ove stvari izbjegavaj raditi

Ostala si frendica s bivšim? Znanstvenici kažu - bolje ne!

veza dečko Prekid osobe savjet

Još vijesti