Slika nije pronađena

Često kada smo povrijeđeni, radimo stvari koje inače ne bismo. Što iz ljutnje, što iz tuge, što iz inata - trudimo se oporaviti, ali ne ide tako lako.

Iako svatko prolazi kroz taj period na svoj način, postoje stvari koje skoro pa svi rade, misleći da će im odmah biti bolje. Nažalost, u većini slučajeva, te stvari im nimalo ne pomognu, već samo dovedu do toga da se osjećaju loše nakon što prođu kroz proces tugovanja.

via GIPHY


Kako bi te stvarno prošlo slomljeno srce, trebat će prije svega puno vremena. Primamljivo je raditi stvari kako bi taj proces što kraće trajao, no istina je da se od njih dugoročno nećeš osjećati bolje.

Evo koje su to!

Pretjerano partijanje

Kada počneš manijakalno izlaziti svaki vikend, u nadi da ćeš zbog toga zaboraviti na to što ti se dogodilo, vrlo često završi tako da se kreneš pretjerano opijati, družiti s ljudima s kojima se inače ne bi družio/la i raditi stvari koje inače ne bi radio/la. Možda ti se u trenutku čini da je to zabava koja ti treba, ali vrlo vjerojatno ipak nije.

Depresija i plakanje

Da se treba isplakati, definitivno treba. Ali da treba sada danima tugovati, sažalijevati samoga sebe, izolirati se od svih, ne treba. U redu je neko vrijeme provesti plačući i izbacujući sve negativne emocije iz sebe, no ne treba se dovesti u situaciju da je to jedina stvar koju radiš, jedina preokupacija koju imaš.


via GIPHY


Analiziranje i razmišljanje

Koliko god bilo primamljivo zamišljati što bi bilo kad bi bilo, nije nimalo zdravo. Istina je da ti ne možeš utjecati na to kako se netko osjeća te da ako se nekome ne sviđaš, nažalost je to realnost. Možeš sada zamišljati 'što bi bilo kad bi bilo?', ali koliko to koristi donosi, kada nije tako i vrlo vjerojatno nikada ni neće biti? Što dulje bježiš od istine, to će teže biti suočiti se s njom!

Jesi li i ti kada imao/la slomljeno srce?

Foto: Giphy/Unsplash

A.Š.

Pročitaj još:

Kad je vrijeme da kažeš 'dosta je' - stvari koje dečku nikad ne bi smjela dozvoliti

Samo za cure - stvari koje vam dečki nikad neće oprostiti

OMG Girly stvari koje dečki obožavaju (iako to možda neće uvijek priznati)

cure Dečki Prekid Slomljeno srce

Još vijesti