Slika nije pronađena

Život je pun uspona i padova što znači da ćemo kroz godine uistinu doživjeti svašta i morat ćemo se naučiti s tim nositi. Kada je o prekidima riječ, muški i ženski spol kraj veze drugačije doživljava, a opet slično.

Nema sumnje: i dečki i cure pate kada dođe do prekida, ali se svatko na svoj način nosi s cijelom situacijom. Momcima će možda trebati duže da im se uopće poslože kockice o tome što se dogodilo i neće često pričati o osjećajima dok će cure biti skroz depresivne i otvoreno o tome govoriti.

Znamo da su muški i ženski mozak različiti, a sada ćete otkriti još više o tome jer upravo ovako prekid podnose dečki, a ovako cure:


Dečki su u redu na početku, a cure skroz očajne

Momcima tek kasnije zapravo sjedne ono što se dogodilo, a istraživanje je pokazalo da dečki na početku prekida nisu baš toliko tužni i postoji odgađanje tuge koje ih snađe tek nekoliko mjeseci kasnije. S druge strane, djevojke osjećaju tugu odmah te to pokušavaju posložiti u glavi, proći kroz bol i krenuti dalje. Ovo se može zaista i primijetiti jer kada prekinemo s dečkom čini se da je on sasvim u redu, a mjesecima kasnije on nam se javlja i govori da je tužan zbog prekida i slično.

Cure pokazuju osjećaje dok ih momci skrivaju

Kada skužimo da nas bivši lajka fotke drugim curama koje su objavile unazad šest mjeseci, a mi se gušimo u suzama i u čokoladi, pitamo se je li njemu uopće bilo stalo? Premda se dečki čine kao da su ok, oni to zapravo nisu i njima je isto teško. Sudeći prema članku iz Men`s Healtha, dečki osjećaju puno tužnih osjećaja nakon prekida, ali znaju kako ih sakriti. Možemo reći da to ima smisla jer se dečke od malih nogu uči da `budu muškarci i istrpe` većinu stvari u životu dok se cure ohrabruje da budu osjećajne i da plaču.


Dečki nemaju s kim pričati o prekidu, a djevojke pričaju stalno

Čini se da momci brzo prijeđu preko prekida zato što nemaju s kim to podijeliti, odnosno razgovarati o prekidu. Kada dođe do prekida, djevojke uvijek imaju prijateljicu s kojom će razgovarati o tome, a dečki imaju prijatelje koji ili ignoriraju činjenicu da im je prijatelj tužan i usred prekida ili ga ohrabruju da izađe van i `zaboravi tu curu`. No, nitko dečke ne ohrabruje da pričaju o svojim tužnim osjećajima, a pogotovo ne nakon prekida. Osim toga, Men`s Health kaže da momci nemaju toliko prijatelja kao djevojke pa ni nemaju toliko opcija za priču.

Dečki prestaju vjerovati da će pronaći novu ljubav, a cure postanu jako izbirljive

Zbog svega već spomenutog, nakon ljubavnog brodoloma dečki se osjećaju skroz potišteno i razočarano, a k tome nemaju ni s kim o tome razgovarati. To sve uzrokuje da izgube vjeru u ljubav te ih `nova` ljubav ne zanima niti misle da ju mogu pronaći. Razlog za to je što žene više razmišljaju u smjeru različitih scenarija i onoga što bi se moglo događati nakon veze, a dečki uopće ne misle o tome pa se nađu nespremni. U početku dečki su uzbuđeni jer će upoznati nove ljude, raditi što hoće i izlaziti, ali kasnije kada ozbiljno razmisle o tome hvata ih panika i strah. U međuvremenu, cure su se već potrudile izaći iz te cijele tuge.


Djevojke su depresivne, a momci agresivni

Jedno istraživanje je pokazalo da nakon prekida djevojke budu depresivne i pokazuju znakove depre, tjeskobe i straha. No, jesu li dečki na istoj strani tuge? Naravno i to je drukčije pa oni postanu agresivni, tupi i bez koncentracije.


Dečki se češće razbole od cura

Rezultati istraživanja su pokazala da muškarci koji su razvedeni imaju nisko funkcioniranje imunološkog sustava nego razvedene žene što je skroz zanimljiva informacija. Ne postoje detalji zašto je to tako, ali vjerojatno ima veze s emocionalnim suzdržavanjem koje prakticiraju dečki pa misle da ih to čini snažnijima.


Momci naginju mislima o samoubojstvu

Psychology Today je objavio je članak u kojem piše da su muškarci skloniji suicidalnim mislima i razmišljaju o samoubojstvu nakon prekida više nego žene. Ponovno, ovo se događa jer se dečki ne suočavaju s emocijama i osjećajima, a cure to čine. Ovo sve samo pokazuje koliko su suspregnute emocije loše za sve.


Dečki Prekid cure

Još vijesti