Slika nije pronađena

Seks je privatna stvar, ali istovremeno i jedna o kojoj se jako puno priča. Dobro je dok slušaš stvari od ljudi koji će ti dati pravi savjet, ali problem je ako počneš vjerovati u gluposti kojih ima jako puno.

Mi na teen385.com trudimo se pisati samo provjerene stvari (pogotovo kad je seks u pitanju), a ovo je jedan takav članak. Dakle, ovo su mitovi u koje nikako ne bi trebala vjerovati:


1. Svi to rade
– mit. Možda vjeruješ u to da su svi već u osmom razredu ili prvom srednje spavali s nekim, ali vjeruj nam, to nije istina. Hrpa je cura koje su tek na fakultetu spavale prvi puta s nekim. Ponekad je dobro pričekati 'onog pravog' ili barem to napraviti s nekim do koga ti je jako stalo. Tako da nema potrebe da se osjećaš kao da si svi to napravili jer nisu.

2. Ako nisi išla do kraja ne moraš se brinuti zbog bolesti – nažalost, brojne spolne bolesti prenose se oralnim putem, analnim putem ili krvlju. Štoviše, neke se infekcije lakše šire oralno, nego vaginalnim putem, npr. infekcija herpesom, gonoreja i sifilis. Najbolji način da se zaštitite je korištenje kondoma.

3. Nije isti osjećaj s kondomom – ovo često govore frajeri. Sranje. Ako želi seks bez kondoma može otići na pregled da se ustanovi da je zdrav. Možda bi se začudila, ali hrpa cura zahtijevaju od svog dečka da ode na pregled – i mi imamo same pohvale za to. Seks s kondomom je najpametnije rješenje i ako te pokušava nagovoriti na suprotno – sorry not sorry.


4. Možeš skužiti da ima spolnu bolest čim ga vidiš –  vrlo često spolno prenosive bolesti nemaju nikakvih simptoma ili se oni ne pojavljuju u prvima tjednima, pa čak i mjesecima od infekcije, tako da osoba koja je nositelj bolesti toga uopće ne mora biti svjesna.

5. Moraš voljeti sve vezano uz seks – različite poze ili akcije koje traži od tebe jednostavno nisi dužna napraviti. Imaš svako pravo reći ne i raditi samo ono što ti želiš. Ako mu se to ne sviđa – produži. Isto tako, ti ne možeš očekivati od dečka da zna što ti želiš ili voli iste stvari.


6. Seks znači ljubav
– zapravo ne. Seks je super, ali ljubav su sitnice i stvari koje činite jedno za drugo. Ljubav je osjećaj, seks je potreba. I ako kaniš spavati s njim samo da bi ti rekao 'volim te' ili da bi imala osjećaj da ste cura i dečko – bolje nemoj.


7. Ako je spavao s puno cura ima spolnu bolest – not true. Dovoljan je jedan zaraženi partner. Možda je tvoj dečko spavao s više cura, ali ako se ponašao spolno odgovorno (nosio kondome) onda možeš biti mirna. Ipak, nemoj igrati na kartu povjerenja i uvijek stavljaj kondom. Ili ga pošalji na testiranje.


8. Ne možeš zatrudnjeti ako ga izvadi na vrijeme
– nadamo se da ne vjeruješ u to. Da bi žena zatrudnjela dovoljna je i minimalna količina sjemena, a i većina frajera ne zna baš točno u sekundu kad će svršiti.

9. Veličina je bitna – veliko NE. Tehnika je puno bitnija i zato je ovo velika zabluda. Ako dečko zna što radi bit ćeš najsretnija na svijetu bez obzira na njegovu veličinu.


10. Dečki imaju veću potrebu za seksom od cura
– haha ne znamo tko je ovo izmislio, ali fkt ne. Seks je među osnovnim ljudskim potrebama i curama i dečkima se jednako seksa.


Foto: Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Brojka koja nas je šokirala – znate li koliko traje prosječni seks?

Sedam sigurnih znakova koji ti pokazuju da još nisi spremna za svoj prvi seks

Oprez na prvom mjestu – koliko je seksu u vodi ili moru siguran?

mitovi mit seks

Još vijesti