Slika nije pronađena

Postoje stvari koje dečki stalno govore curama, a ne znaju da ih to čini nesigurnima. Neke stvari dečki ipak ne bi smjeli reći curama, a pogledaj o kojim se to stvarima radi.


1. 'To je glupa ideja.'
Cure automatski misle da si njima rekao da su glupe – bez obzira na to što se najvjerojatnije samo ne slažeš s njihovim idejama ili izjavama. Kako donosi Science, cure su već od šeste godine života nesigurne u sebe i ono što znaju. Pogotovo im je teško uspoređivati se s dečkima i svako spominjanje 'glupoga' doživljavaju kao uvredu.

via GIPHY


2. 'Wow. Ona cura je prezgodna.'

Ova izjava zasmetat će čak i onim curama koje nemaju problem s ljubomorom. Takva rečenica povrijedit će svaku curu, pogotovo ako to izjavi njezin dečko.


3. 'Jesi li se udebljala?'
Većina cura jako brine o svom izgledu, a između ostaloga i o svojim kilogramima. Najgore što možeš pitati curu je upravo ovo pitanje o debljanju pa ga pokušavaj izbjegavati. Kako prenosi The List, ako curi slučajno spomeneš mogućnost da se udebljala (a njoj je jako stalo da izgleda mršavije), to će automatski djelovati na njezino samopouzdanje.

via GIPHY


4. 'Smiri se.'

Normalno je da svi ponekad burno reagiramo, ali onda treba znati kako se nositi sa situacijom. Ova rečenica automatski radi suprotno – samo još dodatno naživcira i razljuti svaku curu. I dok dečkima izjava 'smiri se' ne zvuči toliko ozbiljno, cure ju doživljavaju kao napad i provokaciju. Svaki put kad izražavaš svoje negativno mišljenje, cure to odmah doživljavaju osobno, čak i onda kad samo želiš pomoći ili ih smiriti.


5. 'Sve ćeš to sama pojesti?'

Ovo djeluje na isti način kao i 'jesi li se udebljala?', defo nije rečenica koju je pametno izgovoriti pred curom. Ako je tvoja cura stvarno pojela malo previše, nemoj joj ni slučajno to reći. Mogao bi je samo povrijediti, a to sigurno ne želiš.


6. 'Mislim da je tvoja frendica seksi.'
Ne, ne i ne. Užasna rečenica koju ne smiješ reći nijednoj curi, pogotovo ako namjeravaš dejtati s njom (ili ti je već cura). Iako postoje i one cure koje nisu ljubomorne i okej su s tim da je njihova BFF seksi drugim dečkima, većini će ovakva izjava itekako zasmetati i zbog nje će se osjećati nesigurno.

via GIPHY


7. 'Moja bivša to tako nije radila.'
Svako spominjanje bivše pred sadašnjom curom veliki je fail, pogotovo ako pokuaavaš objasniti da je tvoja bivša ljubav to radila bolje od sadašnje cure.

8. 'Bila bi baš lijepa da...'
Moramo li ovo uopće objašnjavati? Definitivno rečenica koju je bolje da NE završiš do kraja.

Foto: Shutterstock/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Brutalna istina – 6 misli koje svakom dečku prolaze kroz glavu tijekom seksa, ali nikad neće priznati

OMG 12 stvari koje mrziš kod dečki (a ustvari su baš super)

Jesi li stvorena za to da budeš solo igračica? 9 znakova da bi trebala ostati single

Dečki ljubav savjeti

Još vijesti