Slika nije pronađena
Jesi li se ikada našla u situaciji u kojoj živčano provjeravaš mob svakih nekoliko minuta jer eto... tvoj dečko je odlučio otići na druženje sa svojoj best frendicom? Iako između njih nije bilo nikad ničega, muči te ljubomora svaki put kada znaš da su skupa. Nije da mu ne vjeruješ, ali ona je ta koja je problem!I dok ti `šiziš´ (u sebi) svaki puta kada ju spomene, njega kao da nije briga kada ti odeš na druženje sa svojim muškom ekipom. Pa kako to? Jesmo li mi cure stvarno ljubomorne `frikuše´ i generalno ljubomornije od dečkiju ili oni to jednostavno dobro skrivaju?

Jedno psihološko istraživanje je pokazalo da razlike između dečki i cura, kada je u pitanju ljubomora ipak - ima (uff dobro je, nismo krive mi - krivi su geni...ili?). No dobro, kakve su te razlike? Prema navedenom istraživanju, iako razlike u ljubomori ima, ona nije onakva kakvu smo očekivali. Naime, ljubomora je podijeljena u dvije kategorije `emocionalnu´ i `seksualnu´. Zaključak je bio da su cure ljubomornije na emocionalnoj razini, dok dečke više muči druga vrsta ljubomore.

No što to uopće znači? To znači da ćeš ti biti ljubomornija na ideju da tvoj dečko i njegova bff pričaju, smiju se i povezuju, dok će tvoj dečko biti ljubomorniji ako zna da ideš van gdje postoji šansa da ćeš ga prevariti s nekim koga ne znaš (iako ti to ne pada na pamet).Hmmm zanimljive su te teorije i moramo priznati da imaju smisla, no mi imamo pitanje za vas!
Zanima nas jeste li ikada proživjeli kakav ljubomorni ispad? Ako da, opišite nam (tu nesretnu) situaciju...

Foto: Shutterstock/ Giffy

S.T.R.Znakovi koji pokazuju da te nikada neće preboljeti

Što ti sve prolazi glavom za vrijeme prvog seksa?

S pravom se možeš zabrinuti: 5 znakova da će te otkantati

veza ljubav dečko ljubomora

Još vijesti