Slika nije pronađena

Cure su komplicirane, ali su i dečki? Kruže stereotipi da dečki ne primjećuju sitnice i da vide samo 'sise i guzice', ali dečki su puno više od toga. Ne bi vjerovali koliko detalja primjećuju i koliko su im zapravo bitne stvari koje nisu samo izgled.

Naravno da će primijetiti izgled i da će u ekipi komentirati da im ne neka cura 'zgodna', ali kad dođu doma razmišljaju o stvarima kao što su stav, ponašanje, energija koju cura šalje, odnos prema drugima,... Čak i oni koji su na van površni i 'cool' razmišljaju drugačije.

Tako da, nemojte misliti da dečki vide samo šminku i odjeću – ovo su također stvari koje dečki primjećuju:

1. Tračanje – niti jedna cura ne trača, žene samo pričaju o drugim curama o onome što im možda ne bi rekla u facu. Otprilike tako nekako. No, dečki jednostavno ne vole tračanje. Oni si sve što misle kažu u facu ili zaborave. Jednostavno ne vole tu osobinu kod cura.


2. Kad nemaš nikakve obveze/izvannastavne aktivnosti
– dečki vole cure koje imaju hobi ili jednostavno vole nešto drugo raditi osim škole. Bilo to glazbena škola, gluma, neki sport ili crtanje – to pokazuje da si svestrana i da imate barem jednu dodatnu temu o kojoj možete pričati.


3. Stalna negativnost – ako se stalno žališ na školu, na starce, na frendice, na SVE oko sebe to dečki posebno ne vole. Nije stvar samo u dečkima, svi vole biti okruženi pozitivnim ljudima jer znaš kako se kaže – s kim si takav si. Ako stalno cviliš oko nečega tvoj dečko će jednostavno htjeti sve manje i manje vremena provoditi s tobom.

4. Pričanje loše o bivšem – naravno ako je bio jako loš prema tebi imaš se pravo žaliti, ali dečki ne vole slušati o tvom bivšem općenito. Baš kao što ti ne bi htjela da on stalno priča (i dobro i loše) o svojoj bivšoj. Preboli ga, ostavi u prošlosti i ne spominji ga više svom sadašnjem dečku.

5. Pušenje/cuganje – hrpa frajera ne voli vidjeti curu s cigaretom ili pijanu. Čak i oni koji kao puše, ne vole vidjeti curu s cigaretom i odbijaju ih one cure koje čim izađu van počnu cugati.


6. Kad cure ne jedu – dečki se znaju stvarno glupo osjećati kad pozovu curu na neku klopu, a ona 'nije gladna'. Ne kažemo da se treba prežderavati, ali budi ono što jesi i pojedi hamburger ili krumpiriće. I nema veze ako se zakapaš – to im čak može biti slatko.

7. Kad se cura uvijek slaže s dečkom – okej je imati drugačiji stav od dečka, to može čak biti i super jer možete raspravljati. Neće te ostaviti ako kažeš da više voliš majonezu nego kečap ili ako kažeš da voliš čitati, a on misli da su knjige dosadne. Različito je okej i uvijek je dobro reći svoj iskreni stav.

Foto: Shutterstock/Unsplash/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

Kako zavesti koji znak – što pali bikove, što najviše vole rakovi i kako osvojiti djevice?

Zavedi ga sitnicama - 7 stvari koje su dečkima jako seksi

Pravila za dopkanje - koje emojije dečki vole primiti, a koje ne

Dečki cure stvari

Još vijesti