Slika nije pronađena

Teorija o tome kako muškarci i žene ne mogu biti samo prijatelji je mit koji je zastario i treba ga se riješiti. U nastavku donosimo savjete kako se pomiriti s činjenicom da vaš dečko ima najbolju prijateljicu.

U 2020. smo i moramo se pomiriti s činjenicom da muško-ženska prijateljstva itekako postoje. Ako do sada niste bili uvjereni u to, a BFF vašeg dečka je osoba ženskog roda, to može predstavljati problem za vas i za vašu vezu. Mogu se pojaviti ljubomora, nepovjerenje i frustracija. Ako mislite da pažnja vašeg dečka mora uvijek biti usmjerena na vas i samo vas, morate shvatiti da je to nemoguće. Korigirajte takvo stajalište i naučite kako se nositi s tim negativnim osjećajima za dobrobit vaše veze.

Upoznajte njegovu najbolju prijateljicu
Za početak, ako još uvijek niste upoznali njegovu BFF, to vam mora biti prvi korak prije nego što počnete suditi i iznositi svoje mišljenje o njihovom odnosu. Očito je da je ta djevojka vašem dečku draga iz nekog razloga, a vi morate otkriti zašto je to tako. Nakon upoznavanja, možete ju pozvati na kavu i otvoreno (ali pristojno) razgovarati s njom u četiri oka o njenom odnosu s vašim dečkom. Ta će vam djevojka vjerojatno vrlo rado odgovoriti na sva pitanja i raspršiti sumnje koje imate. Tim razgovorom dobit ćete bolju sliku o njihovom prijateljstvu iz obje perspektive, a možda u procesu dobijete i novu prijateljicu.  

Poštujte njihov odnos
Ponekad jednostavno morate prihvatiti činjenicu da je ta djevojka puno dulje u životu vašeg dečka od vas. Koliko god teško bilo, također morate shvatiti i kako je ona vjerojatno vrlo važan dio njegovog života – i to morate poštivati. To nikako ne znači da mu ta djevojka mora biti važnija od vas, no ne možete očekivati da dečko izbriše jednu od najvažnijih osoba u njegovom životu samo zato što sada ima vas. Razmišljajte na ovaj način: kako biste se ponašali da je njegov najbolji prijatelj muška osoba? Pokušajte se na isti taj način ponašati i prema ženskoj BFF. Ne morate znati svaki detalj njihovih razgovora, već mu morate vjerovati da će s vama podijeliti ako se dogodilo nešto zaista bitno.

Odredite granice
Naveli smo kako je važno da poštujete njihov odnos. No, jednako je važno i da se vaš odnos poštuje. Recite dečku kako se nikada ne želite osjećati kao da ste na drugom mjestu u usporedbi s njom. To znači da u društvu treba sjesti pored vas, a ne pored nje i da prvo vas treba nazvati za savjet ili kada želi podijeliti nešto važno. Procijenite koje vam situacije u odnosu smetaju i, ako nisu isključivi proizvod vaše ljubomore, upozorite ih na to. Vjerojatno nisu ni svjesni da bi vas određeno ponašanje moglo povrijediti. Njihov je odnos vjerojatno blizak već godinama, stoga je ponekad teško riješiti se navike u kojoj on prijateljicu stavlja na prvo mjesto.

Budite svjesni da je odabrao vas
Čak se i djevojke s najvećim samopouzdanjem ponekad osjećaju nesigurnima u vezi, pogotovo u ovakvoj situaciji. Međutim, svaki puta kada vas obuzme ljubomora ili nepovjerenje, jednostavno se sjetite da je vaš dečko odabrao vas, a ne nju. Postoji razlog zašto on i njegova BFF nisu u vezi, a isto tako postoji i razlog zašto je odabrao baš vas. Naravno, nju zna dulje i s njom će imati neke interne šale i posebna sjećanja u kojima niste bili vi, no morate zapamtiti da vama iskazuje osjećaje, s vama dijeli intimne trenutke i vas zove svojom djevojkom.

Gledajte to s pozitivne strane
Postoji puno razloga zašto bi njegova najbolja prijateljica zapravo mogla pomoći vašoj vezi. Njegova BFF mu može dati savjete o vezama iz ženske perspektive, koji bi vam itekako mogli pomoći u vašem odnosu. Osim toga, dečko koji ima žensku najbolju prijateljicu je vjerojatno pažljiviji, brižniji i bolje sluša. Ona je već dugo dio njegovog života što vjerojatno znači da se vaš dečko zna kako se odnositi prema ženama s poštovanjem.

Komunicirajte s njim
Uz povjerenje, komunikacija je najvažniji aspekt koji će vam pomoći nositi se s ovom situacijom. Razgovarajte s njim o njoj. Postavljajte pitanja koja vas zanimaju, ali nikako nemojte pretjerano analizirati njegove odgovore i svaki djelić njegovog odnosa s njom. Tako ćete izludjeti samu sebe, a možda će to nepovjerenje frustrirati i vašeg dečka. Nemojte pretpostavljati, već otvoreno i smireno komunicirajte o svemu što vas brine ili muči. Jedino tako će vaš dečko shvatiti kako da vas usreći, a time ćete također izgraditi čvrsto povjerenje među vama. I ne zaboravite: ona je možda veliki dio njegove prošlosti, ali vi ste veliki dio njegove budućnosti.

Foto: Shutterstock.com - Antonio Guillem/Giphy

M.B.

Pogledajte još:

Opet je izašao van s dečkima i to te izluđuje? Tri su načina na koja možeš prestati biti ljubomorna

Prepoznaj dečke kojima si samo još jedna u nizu i izbjegni slomljeno srce: Ovih 8 stvari otkriva da je 'igrač'

Kako prepoznati je li vaša veza ozbiljna ili ne? Bez obzira što on govori, ovi će ti znakovi to reći

veza dečko ima bff ljubav dečko ljubomora