Slika nije pronađena

Seks s pravom osobom jedna je od najboljih stvari ikad, ali uz sve to dolazi i puno problema i neugodnjaka. Od psihičke pripreme, do biranja donjeg rublja, neugodnih razgovora prije i poslije, stresa oko depiliranja, a tu je još i ono najvažnije – kontracepcija.

Većina parova najčešće upotrebljava kondome, ali brojni parovi rade neke greške koje se jednostavno ne bi trebale događati. Iako je pohvalno da se kondom upotrebljava kod svakog odnosa, ovo nikako ne bi smjeli raditi:

1. Korištenje dva kondoma istovremeno – iako se bojiš i želiš se dodatno zaštititi od neželjene trudnoće ili eventualnih spolnih bolesti, dupli kondom nije rješenje. Zbog trljanja dva kondoma će prije puknuti, a to je baš suprotno onome što želimo.

2. Kondomi s okusom/u bojama –  oni se nikako ne preporučuju jer sadrže šećere i umjetna bojila koji mogu izazvati alergijske reakcije ili osip, a to ne želimo nikako.


3. Otvaranje zubima – iako izgleda jako seksi kad cura zubima trga omot kondoma to može biti zeznuto. Zašto? Jer ga možeš poderati ili izbušiti rupicu zubima. Otvarajte oprezno!

4. Kondomi kojima je prošao rok – da, to postoji! Ako ga tvoj dečko već dugo nosi u novčaniku provjeri rok trajanja.

5. Oslanjaš se na dečka – on će ili zaboraviti kupiti ili će mu biti bed ili će se htjeti seksati bez kondoma. Uvijek imaj paketić uz sebe, sigurno je sigurno.


6. Ne stavlja ga pravilno – kondom se treba lako odrolati kad ga stavite na penis. Ako nije tako, nije stavljen na dobru stranu.

7. Ne otklanja se zrak s vrha - prije stavljanja treba nježno stisnuti vrh kondoma kako bi uklonili nakupljeni zrak te ostavili prostora za spermu. Inače, kondom bi mogao puknuti.

8. Stavljanje prerano - dečki ne bi smjeli pokušavati staviti kondom na penis dok on nije u punoj erekciji jer neće dobro 'sjesti' pa bi kondom tijekom seksa mogao skliznuti.


9. Pogrešna veličina - iako se često hvale veličinom, može im se dogoditi da koriste prevelike ili premale kondome, a onda tijekom seksa može doći do sklizanja kondoma ili pak prevelikog stiskanja penisa.

10. Ne koristite uopće kondom – dečko ti je rekao da mu je bolji osjećaj bez kondoma ili si ti na pilulama? Veliko NE! Ako se želi seksati bez kondoma pošalji ga na testiranje na spolno prenosive bolesti (i ti se isto možeš testirati) i ako nalaz kaže da je negativan – slobodno. Ali kondomi ne štite samo protiv trudnoće već i protiv spolno prenosivih bolesti, a mnogi često na to zaborave.


Foto: Giphy/Pinterest

I.I.


Pročitajte još:

Znamo da ti je bed, ali moraš - kako reći dečku da želiš bolji seks?

Problem zvan seks – čega se najviše boje cure, a čega dečki?

Kako izgleda prvi seks? Ove cure su podijelile svoje iskustvo

pogreške seks kondom

Još vijesti